Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Čo tak spojiť účelnosť s radosťou? Pocítiť potešenie pri každej jazde? Ušetriť čas, zaručiť bezpečnosť a nadobudnúť presvedčenie, že vozidlo zvládne každú skúšku? Presne to prináša nový model PEUGEOT PARTNER všetkým zákazníkom segmentu ľahkých úžitkových vozidiel.

Nový model PEUGEOT PARTNER, ktorý v štandardnej výbave obsahuje aj PEUGEOT i-Cockpit®, čo v tomto segmente predstavuje neopakovateľný krok, ponúka nové zážitky z jazdy a mnohé prvky, ktoré zvyšujú produktivitu a zjednodušujú život za volantom.

PEUGEOT prináša revolúciu do segmentu ľahkých úžitkových vozidiel všestranným, dynamickým a priestranným vozidlom. Ide o dokonalú súhru pohodlia a jazdných vlastností, čo sú poznávacie znaky značky PEUGEOT.

S dynamickým dizajnom je nový PEUGEOT PARTNER praktickým a elegantným vozidlom. Prináša však aj čosi viac. Bezkonkurenčnú paletu asistenčných systémov, ktoré bývali doteraz dostupné iba pre osobné automobily. Dve dôležité inovácie sa objavujú vôbec prvý raz: Snímač preťaženia Overload Alert a kamera na monitorovanie mŕtveho uhla Surround Rear Vision.

Nový PEUGEOT PARTNER vytvára pokojnú a motivujúcu mobilnú kanceláriu. Rozmery dokonale vyhovujú trhovým požiadavkám, vozidlo je mimoriadne pohodlné a nákladový priestor je praktickejší a všestrannejší než kedykoľvek predtým.

Bez ohľadu na zameranie, každý si nájde to správne nastavenie a výbavu pre účinnú prácu. Pre tých, ktorí sa často pohybujú v náročnom teréne, je pripravená verzia Grip, verzia Asphalt zase osloví tých, ktorí trávia mnoho času za volantom.

Nový PEUGEOT PARTNER dáva svojmu majiteľovi nový impulz. Zlepšuje jeho schopnosti a pomáha mu k výsledkom, ktoré by dovtedy považoval za nemožné.

Priekopník v segmente ľahkých úžitkových vozidiel!

Už prvý dojem z interiéru nového modelu PEUGEOT PARTNER je pôsobivý. Spracovanie je veľmi dôsledné a pripomína osobné vozidlo. Vo výbave sa nachádza niekoľko špičkových technológií, ktoré prispievajú k pokojnému, vzrušujúcemu a bezpečnému zážitku z jazdy.

PEUGEOT i-COCKPIT: PRVÝ RAZ V ÚŽITKOVOM VOZIDLE

PEUGEOT i-Cockpit, ktorého sa predalo už 4 000 000 kusov, sa prvý raz dostane do úžitkového vozidla.

PEUGEOT i-Cockpit® je viac ako iba nový prvok výbavy. Je to nevyhnutnosť, ktorú užívatelia musia mať, aby mohli neustále zvyšovať kvalitu poskytovaných služieb. Optimálne ergonomické vyhotovenie, špičkový komfort a bezkonkurenčné bezpečnostné systémy. Vďaka tomu všetkému je jazda intuitívna a zábavná:

  • Kompaktný volant v tvare dvojitého D pre lepšie uchopenie a lepšiu ovládateľnosť. Ovládanie je rýchlejšie, jednoduchšie a desaťkrát zábavnejšie!
  • Súčasťou štandardnej výbavy je aj head-up displej, ktorý poskytuje vodičovi všetky podstatné informácie a on nemusí odtrhnúť zrak od diania na ceste, čo zvyšuje bezpečnosť aj komfort.
  • Osempalcový kapacitný dotykový displej umiestnený v strede palubnej dosky priamo v zornom poli vodiča poskytuje rýchly prístup k hlavným funkciám ako rádio, navigácia či nastavenia vozidla.

SYSTÉM SURROUND VIEW REAR VISION – KONTROLA OKOLIA

Už si netreba vyberať medzi ochranou nákladu a viditeľnosťou! Tento nový systém je precíznym pomocníkom, ktorý poskytuje pohľad na celé okolie vozidla. Vodič si tak užíva optimálny výhľad do okolia, čo mu uľahčuje jazdu aj manévrovanie s vozidlom.

Nový model PEUGEOT PARTNER dostal dve kamery. Jedna sa nachádza na spodnej strane spolujazdcovho vonkajšieho spätného zrkadla, druhá na vrchnej časti zadných dverí. Poskytujú:

  • Bočný pohľad na stranu spolujazdca, čo odhalí vozidlá v mŕtvom uhle
  • Pohľad dozadu, ktorý uľahčuje manévrovanie v skladoch, zastavaných priestoroch a v hustom mestskom prostredí.

Obraz sa prenáša na obrazovku vo vnútornom spätnom zrkadle a pre vyššiu bezpečnosť a rýchlejšie reakcie poskytuje pohľad na bezprostredné okolie vozidla.

INDIKÁTOR PREŤAŽENIA – ÚPLNÁ SLOBODA PRI NAKLADANÍ

Dôležitým novým bezpečnostným prvkom je takzvaný indikátor preťaženia. Systém po naštartovaní motora automaticky skontroluje zaťaženie vozidla. Prípadne si vodič môže po stlačení tlačidla preveriť aktuálne zaťaženie ešte počas nakladania. Pri prekročení 90 percent užitočného zaťaženia sa rozsvieti biele LED svetlo. Ak zaťaženie prekročí limit, zasvieti sa oranžové svetlo s výkričníkom.

ŠPIČKOVÉ TECHNOLÓGIE – PRIPOJTE SA!

Zoznam dostupných technológií je očarujúci a v tomto segmente ide o úplnú novinku. Výbava je podobná akov prípade modelu PEUGEOT 3008 SUV. V závislosti od verzie obsahuje prvky ako:

  • Elektronická parkovacia brzda. Okrem jednoduchého používania vytvára oproti konvenčnej ručnej brzde aj viac priestoru na palube, čo umožňuje použitie prednej lavice s troma sedadlami.
  • Adaptívny tempomat udržiava naprogramovanú rýchlosť a prispôsobuje bezpečnú vzdialenosť vpredu idúcemu vozidlu. Vozidlá vybavené 8-stupňovou automatickou prevodovkou dokáže úplne zastaviť.
  • Rozšírené rozpoznávanie dopravných značiek dokáže zobrazovať dopravné značky a umožňuje prevziať maximálnu povolenú rýchlosť do tempomatu.
  • Aktívne udržiavanie jazdného pruhu v prípade zníženia pozornosti vodiča udržiava vozidlo v jazdnom pruhu.
  • Snímač únavy vodiča využíva kameru a monitorovací systém založený na analýze pohybov volantu. Pri zistení zníženia pozornosti vodiča sa spustí vizuálny a zvukový signál.
  • Active Safety Brake sa spustí pri hrozbe kolízie.
  • Stabilizácia prívesu stabilizuje príves potlačením bočných pohybov a prípadným spomalením vozidla.
  • Automatické prepínanie diaľkových svetiel.
  • Visiopark 180°obsahuje parkovaciu kameru so záberom s rozsahom 180° za vozidlom, záber s rozsahom 180° sponad vozidla (pohľad z vtáčej perspektívy) a možnosť priblíženia prekážky v bezprostrednej blízkosti.
  • Monitorovanie mŕtveho uhla s výstražným znamením vo vonkajších spätných zrkadlách.
  • Bezkľúčový vstup a štartovanie.

Široká 8-palcová farebná dotyková obrazovka je centrom konektivity. Nachádza sa v dosahu vodiča a je natočená smerom k nemu. Súčasťou sú dva USB konektory, konektor Jack, Bluetooth a indukčné nabíjanie mobilných telefónov. Systém dopĺňa funkcia Mirror Screen kompatibilná s rozhraniami Mirror Link®, Apple Carplay™ a Android Auto™.

Online 3D navigačný systém s hlasovým ovládaním umožňuje jednoduché a intuitívne vyhľadávanie zaujímavých bodov v okolí. Berie do úvahy aj aktuálne informácie o doprave (TomTom Traffic). Dokáže zobraziť parkoviská, čerpacie stanice a predpoveď počasia pre cieľovú destináciu.

Pre zvýšenie bezpečnosti je 3D navigačný systém doplnený o služby PEUGEOT Connect SOS a Assistance.

  • PEUGEOT Connect SOS v prípade nehody spustí poplach, lokalizuje vozidlo a v prípade potreby kontaktuje záchranné zložky.
  • PEUGEOT Assistance spojí užívateľa so službou PEUGEOT Assistance, ktorá na základe dostupných informácií (miesto, VIN číslo, počet najazdených kilometrov a výstražných informácií zobrazených na obrazovke palubného počítača) môže vyslať servisné vozidlo.

Nový model PEUGEOT PARTNER ponúka viacero možností balíkov Connected Pack, ktoré uľahčujú každodenné využívanie vozidla, pomáhajú so servisnou údržbou vozidla, analyzujú spotrebu či pripravujú knihu jázd:

  • Monitoring Pack prostredníctvom rozhrania MyPeugeot informuje užívateľa o blížiacich sa servisných prehliadkach.
  • Tracking Pack určuje aktuálnu polohu nového modelu PEUGEOT PARTNER a tak v prípade krádeže pomáha polícii.

Pre flotilových manažérov, ktorí neustále hľadajú vyššiu efektivitu a optimalizáciu správy flotíl, sú k dispozícii tri špeciálne balíky:

  • Connect Fleet ManagementPack monitoruje počet najazdenú vzdialenosť v závislosti od času používania, odhaduje spotrebu paliva a s tým spojené náklady a monitoruje servisné intervaly.
  • Eco-drive Packpridáva analýzu jazdného štýlu s presnými odporúčaniami pre konkrétneho vodiča.
  • Geolocation Pack ponúka neustále sledovanie vozidla, zaznamenáva trasu ako aj státie vozidla. Zároveň sa môže určiť špecifická zóna s obmedzením vjazdu. Ak ju vodič poruší, dostane výstražný oznam.

Značky: