Nová aplikácia od Microsoftu je dostupná aj pre Windows 10, treba na to len odlišný postup inštalácie.

Nový Prehrávač médií prináša niekoľko zlepšení a upravené prostredie na prehrávanie multimediálnych súborov. Slúži ako doplnok alebo nová predstava o smerovaní multimediálneho prehrávača v systéme Windows 11. Tu je totiž jeho súčasťou. Kto ho chce mať prednostne aj v staršom systéme, treba použiť nasledovný postup, na ktorý poukázal web NeoWin.

  • Na stránke https://store.rg-adguard.net vyberte z políčka vľavo položku ProductID.
  • Do políčka na hľadanie vložte reťazec 9WZDNCRFJ3PT a uistite sa, že v rozbaľovacom zozname vpravo je vybratá položka s názvom RP.
  • Tlačidlom vpravo vyhľadajte vpísaný reťazec.
  •  Z množstva výsledkov nájdite niektorý zo súborov Microsoft.ZuneMusic_11 netural. Stiahnite ho a spustite inštaláciu, ako pri iných programoch.

Nový prehrávač má širokú podporu formátov, stále podporuje aj CD disky a dokonca poslúži aj ako napaľovačka optických médií. Nie je náhradou za pôvodnú aplikáciu Groove Music.

Aplikácií je celkovo viac a ešte môžeme do celého výberu započítať Windows Media Player, ktorú poznáte ešte z čias Windows 98 či Windows Me, kde mala ale obrovské nároky na systém. Jej výhodou bolo napojenie na internet a grabovanie audio CD aj s tagmi v jednotlivých stopách. To inak dokáže aj Nový Prehrávač médií, ako UWP aplikáciu nazýva Microsoft.

Zdroj: NeoWin

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.