Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový dizajn jednotiek 360 Cassette, DVM Chiller, DVM S 30HP a DVM S Eco 14HP predstavuje pokrok v obore HVAC (vykurovanie, chladenie, vetranie a klimatizácia).

Samsung počas AC Fóra 2015 v Kórei predstavil nové klimatizačné jednotky 360 Cassette, DVM Chiller, novú generáciu DVM S 30HP a novú kompaktnú vonkajšiu VRF jednotku DVM S Eco 14HP. Tieto inovované klimatizačné zariadenia úplne menia spôsob klimatizovania priestoru vďaka svojej energetickej úspornosti, vyššiemu výkonu, optimálnemu využitiu priestoru a vyššej rýchlosti chladenia.

„Veríme, že s našimi novinkami dosiahneme ročný obrat vo výške 10 miliárd amerických dolárov do roku 2020 a staneme sa jednotkou v oblasti predaja klimatizácií,“ povedal BK Yoon, prezident a generálny riaditeľ divízie spotrebnej elektroniky spoločnosti Samsung Electronics. „V Samsungu sa neustále snažíme zdokonaľovať naše technológie, aby sme našim zákazníkom prinášali tie najlepšie produkty a riešenia.“

Samsung AC Fórum 2015 odštartovalo v Kórei za účasti celkom 750 svetových partnerov a médií. Až do polovice budúceho roka zavíta do 117 miest v 50 krajinách a odhaduje sa účasť 9 000 globálnych partnerov a médií, ktorí sa zoznámia s najnovšími produktmi a tiež víziou spoločnosti pre oblasť klimatizácií.

Počas zahájenia fóra Samsung odhalil svoj plán spolupráce so svetovo uznávanými architektmi a odborníkmi. Cieľom je okrem iného začlenenie Internetu vecí (IoT) do prostredia obytných priestorov. Russell Brown, člen Rady Kráľovského Inštitútu Britských Architektov (RIBA), tiež predstavil svoje myšlienky o architektúre či o budúcnosti návrhu priestorov.

Nová Samsung 360 Cassette

Nový dizajn jednotky s názvom 360 Cassette celkom mení prúdenie vzduchu. Unikátny a revolučný ventilátor klimatizačnej jednotky formuje vzduch do kompletného horizontálneho prúdenia, pričom vytvára vrstvy chladeného vzduchu. Cirkulujúca vzduchová vlna neustále ovplyvňuje teplotu v miestnosti a poskytuje rovnomernú distribúciu vzduchu do všetkých smerov (360°). Riadenie bezlamelového ventilátora zabezpečuje rýchle a pohodlné chladenie bez chladného prievanu. Pritom pracuje so 100% objemom vzduchu, zatiaľ čo tradičné štvorcestné kazetové jednotky majú úbytok vzduchového výkonu až 25 %. Výsledná rýchlosť chladenia vzrástla o 34 %.

360 Cassette kombinuje revolučný výkon s elegantným dizajnom, ktorý vytvorí súlad s každým prostredím. Jednotka disponuje štýlovým panelom a intuitívnym displejom, ktorý užívateľom umožňuje meniť prúdenie vzduchu v závislosti na preferenciách. Užívatelia si môžu vybrať z troch typov nastavenia vrátane horizontálneho, vertikálneho a špeciálne oddeleného prúdenia vzduchu pre konkrétny priestor.

Klimatizačné zariadenie môže byť integrované do stropu, alebo zavesené na stene a ponúka jedinečnú flexibilitu. Navyše dokonale ladí so štýlom miestnosti. Okrem toho môžu používatelia ovládať klimatizáciu prostredníctvom kruhového diaľkového ovládača so zvláštnym tlačidlom pre komfortné chladenie. Technológia Samsung Virus Doctor vzduch čistí od prachu, alergénov, vírusov i baktérií.

Nová generácia vysoko výkonného systému VRF: Samsung DVM S 30HP

Nová DVM S 30 HP prináša vyššiu účinnosť a výkon. Samsung DVM S 30 HP kombinuje DVM S s prelomovou inováciou pre vyšší výkon, účinnosť a spoľahlivosť.

Disponuje množstvom revolučných funkcií, ktoré zvyšujú výkon vrátane nového Super invertorového špirálového kompresora s technológiou Flash Injection a optimalizovaného umiestnenia bypass ventilu, ktorý zvyšuje vykurovací výkon o 29 percent.

Novo pridaný hybridný tepelný výmenník zvyšuje plochu pre tepelnú výmenu, zatiaľ čo optimalizované riadenie chladiacej zmesi zvyšuje účinnosť o 10 %. Zároveň nový oválny difuzér zlepšuje dráhu prúdenia vzduchu a zvyšuje jeho rýchlosť o 17 percent.

Samsung DVM S 30HP tiež spĺňa prísne normy vďaka inovovanému systému detekcie úniku chladiacej zmesi. Ihneď, ako je zaznamenaný únik chladiacej zmesi v systéme, jednotka ju začne prečerpávať, uzavrie všetky ventily a izoluje ju v jednotke.

DVM S Eco 14HP: nová vonkajšia VRF jednotka

DVM S Eco 14HP je nová VRF vonkajšia jednotka, ktorá predstavuje kompaktné riešenie pre bytové domy a kancelárske budovy.

Vyšší výkon Samsung DVM S Eco 14HP spĺňa rastúci dopyt po kompaktnejších vonkajších jednotkách, ktoré dokážu znížiť náklady na distribúciu a inštaláciu mnohých jednotiek v budovách s viacerými miestnosťami.

Nová klimatizácia DVM S Eco 14HP je vybavená invertorovým špirálovým kompresorom a vlnitými lamelami, ktoré zvyšujú tepelný výkon o 20 % a prúdenie vzduchu o 10 % v porovnaní s klasickými VRF vonkajšími jednotkami.

Vďaka vyššiemu výkonu DVM S Eco (max 14HP) je jediná vonkajšia jednotka schopná zabezpečiť klimatizáciu celého bytového alebo kancelárskeho objektu. Všetky priestory sú klimatizované novou klimatizačnou jednotkou, ktorá poskytuje maximálnu dĺžku potrubia až 160 metrov a prevýšenie až 50 metrov. Šírka samotnej vonkajšej jednotky DVM S Eco 14HP je menej ako meter (940 mm), lepšie teda využíva priestor a umožňuje jednoduchú inštaláciu (pripojiteľnosť potrubia je zo štyroch strán).

Vysoko energeticky úsporný DVM chiller

Nový DVM Chiller je výkonný systém, ktorý kombinuje vzduchom chladenú chladiacu jednotku s premenlivým prietokom chladiacej zmesi do kompaktného celku.

DVM Chiller je odpoveďou na rastúci dopyt po vodných chladiacich systémoch po sprísnení predpisov EÚ týkajúcich sa úrovní F-plynov. Samsung predstavuje vzduchom chladenú chladiacu jednotku, ktorá ponúka vyššiu energetickú účinnosť a jednoduché použitie v inovatívnom kompaktnom dizajne.

Značným znížením objemu chladiacej zmesi v systéme oproti konvenčným zariadeniam spĺňa Samsung DVM Chiller nielen súčasné európske normy, ale zodpovedá tiež nadchádzajúcim limitom, ktoré sa budú uplatňovať od roku 2018 (35 % objemu).

Revolučný DVM Chiller je vybavený BLDC invertorovým špirálovým kompresorom s technológiou Flash Injection, ktorý zaisťuje viac ako 75 % vykurovacieho výkonu pri vonkajšej teplote -20 °C a vyššiu úsporu energie. DVM Chiller umožní užívateľom ročne znížiť prevádzkové náklady o 36 až
50 % v porovnaní s bežnými chladiacimi jednotkami.

Samsung DVM Chiller je v prevedení tepelné čerpadlo, možno ho prevádzkovať ako zdroj vykurovania, s ochranou proti mrazu.

 

 

Značky: