Technológia bude údajne čoskoro uvedená na trh.

Zdroje oboznámené s celou záležitosťou uvádzajú, že by ju mala uviesť nemenovaná čínska spoločnosť. Zároveň dodávajú, že by mohlo ísť o jedného z lídrov v odvetví, ktorým je spoločnosť Oppo. Tá patrí k najväčším výrobcom smartfónov na svete a je jedným z hlavných inovátorov v oblasti rýchleho nabíjania, čo dokazuje od roku 2014.

Pripomeňme si, že spoločnosť Oppo na seba upozornila aj počas výstavy MWC v Barcelone, kedy odhalila niektoré špecifikácie o tomto superrýchlom nabíjaní. 240 W nabíjanie SuperVooc dokáže nabiť batériu s kapacitou 4 500 mAh z 0 % na 100 % len za 9 minút. Nabíjačka pracuje v režime 24 V × 10 A.

Dokonca už v máji minulého roka sme vedeli, že štandard USB-C bude podporovať 240 W nabíjanie, čo sa čoskoro stane realitou a začne sa využívať aj v komerčnej sfére. Okrem tejto rýchlosti sa čoskoro dočkáme ďalšieho rekordmana, ktorý bude na trh uvedený s 200 W nabíjaním. Ide o model iQOO 10 Pro, ktorý svoju batériu dokáže nabiť iba za 12 minút (viac o tomto telefóne sa dočítate v samostatnom článku TU).

Oppo 240 W nabíjanieZdroj: GizChina

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.