Technológia rýchleho nabíjania sa má objaviť pri modeli iQOO 10 Pro.

Pokým niektoré popredné spoločnosti dodávajú do svojich vlajkových lodí 25 – 45 W (údajne super-rýchle) nabíjanie, niektorí výrobcovia sa neboja svoje vlajkové lode vybaviť až 150 W nabíjaním. V ich prípade nie je dokonca ojedinelé, že aj v strednej triede použijú nabíjanie rýchlejšie ako 60 W.

Značka vivo však teraz prichádza s ďalšou inováciou, ktorá by sa mala na trhu objaviť s príchodom modelu iQOO 10 Pro. Ide o 200 W nabíjanie, ktoré bude s týmto telefónom uvedené koncom tohto roka. Nabíjačka, ktorá by toto nabíjania mala zabezpečovať už bola certifikovaná v Číne a vivo ju začalo vyrábať.

Značka vivo, ktorá je oficiálne dostupná aj na slovenskom trhu, má v oblasti vývoja za sebou viacero prvenstiev. Už v modeli iQOO 9 Pro sa napríklad objavila technológia čítačky odtlačkov prstov, ktorá zvyšuje komfort jej používania.

Realme GT Neo3 so 150 W rýchlym nabíjanímZdroj: 91mobiles
Realme GT Neo3 so 150 W rýchlym nabíjaním

Najnovšou inováciou spoločnosti je nabíjačka s označením V2001L0B0-CN. Tá poskytuje 20 V pri 10 A nabíjaní a bude tiež schopná napájania bezdrôtových nabíjačiek 20 V pri 3,25 A. To znamená, že výsledná rýchlosť bezdrôtového nabíjania by sa mala pohybovať na úrovni 65 W. Pripomeňme si, že aktuálny vlajkový model iQOO 9 Pro je možné nabíjať rýchlosťou 120 W káblovo a 50 W bezdrôtovo.

Aj keď vivo nie je úplné prvá spoločnosť, ktorá na trh uvedie 200 W nabíjanie, v prípade spoločnosti Realme je táto architektúra pri modeli Realme GT Neo3 obmedzená na 150 W. V každom prípade ide o smartfón s aktuálne najrýchlejším nabíjaním na svete.

Je však vysoko pravdepodobné, že rekord Realme bude čoskoro prekonaný práve 200 W rýchlym nabíjaním od vivo.

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.