Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový prístupový bod Zyxel NWA130BE svojou bezkonkurenčnou rýchlosťou a veľmi nízkou latenciou prináša supervýkonnú WiFi pre moderné pracovisko.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov v oblasti bezpečných sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, na trh uviedla trojpásmový BE11000 WiFi 7 prístupový bod NWA130BE s podporou riešenia NebulaFlex. V tomto roku sa očakáva veľký nástup zariadení štandardu WiFi 7. Medzi ne patrí tiež prístupový bod NWA130BE, ktorý malým a stredne veľkým podnikom otvára cestu k bezkonkurenčne rýchlej a výkonnej WiFi.

Vedľa špičkového výkonu podľa štandardu WiFi 7 prístupový bod NWA130BE vyniká tiež jednoduchou inštaláciou, jednoduchou správou a cenovou dostupnosťou aj pre menšie podniky. Prístupový bod NWA130BE svojim majiteľom prináša všetky výhody nového štandardu, istotu toho, že ich sieťová infraštruktúra zvládne aj budúce nároky, a možnosť na diaľku konfigurovať, monitorovať a spravovať sieťové zariadenia pomocou cloudovej platformy Nebula od spoločnosti Zyxel Networks.

„Uvedením prístupového bodu NWA130BE naša spoločnosť zvyšuje štandard v oblasti konektivity pro náročných užívateľov v pracovnom prostredí,“ poznamenáva Radek Hofman, channel sales manager CZ/SK v spoločnosti Zyxel Networks. „Model NWA130BE v sebe spojuje špičkovú technológiu, sofistikovaný dizajn, mimoriadny výkon a jednoduchú správu pomocou našej platformy Nebula.“

Správna voľba pri upgrade na WiFi 7

Prístupový bod NWA130BE sa môže pochváliť trojpásmovou architektúrou BE11000, rýchlosťou až 11 Gbps a dvojnásobnou prenosovou kapacitou v porovnaní so zariadeniami štandardu WiFi 6, ktoré je dosiahnuté vďaka mimoriadne širokým 320 MHz kanálom určeným výhradne pre zariadenia štandardu WiFi 7. Medzi jeho silné stránky patrí tiež štvorjadrový procesor Qualcomm pre robustný výkon, modulácia 4K QAM a funkcia Multi-Link Operation (MLO), výsledkom čoho je zvýšenie maximálnej rýchlosti prenosu dát až o 20 % a zníženie latencie.

Pre jednoduchší upgrade na štandard WiFi 7 je prístupový bod NWA130BE vybavený dvoma 2,5 Gbps ethernetovými portami, ktoré umožňujú využívať cenovo dostupné 2,5 Gbps prepínače a nepotrebujú nákladnú inštaláciu nových káblov. Stojí za zmienku, že porovnateľné prístupové body, ktoré sú dnes na trhu, obyčajne disponujú len jedným 2,5 Gbps portom, takže model NWA130BE s dvoma 2,5 Gbps portami poskytuje väčšiu flexibilitu a lepšiu hodnotu.

Efektívny útlm rušenia

Kľúčom k dosiahnutiu čo najlepšieho výkonu WiFi je schopnosť rozlíšiť správny signál a ignorovať šum. Obdĺžnikový tvar prístupového bodu NWA130BE maximalizuje vzdialenosť medzi anténami. Tým je zaistený vyšší odstup signálu k šumu (SNR) a nižšia latencia, čo má zásadný vplyv na kvalitu pripojenia v miestach s veľkým počtom zariadení. Prístupový bod NWA130BE naviac vyniká exkluzívnym riešením RF-first, ktoré svojim pokročilým RF filtrom a technológiou Advanced Cellular Coexistence minimalizuje rušenie vrátane toho, ktorého zdrojom sú blízke WiFi kanály a mobilné siete 4G/5G.

Správa a jednotné zabezpečenie WiFi pomocou umelej inteligencie

Zaistenie prevádzkyschopnosti siete, ktoré zásadne ovplyvňuje efektivitu a produktivitu práce, sa s rastúcou veľkosťou organizácie môže stať veľkou výzvou. Prístupový bod NWA130BE preto naplno podporuje cloudovú platformu Nebula od spoločnosti Zyxel Networks, ktorá umožňuje centrálnu správu sieťovej infraštruktúry a poskytuje detailný prehľad o jej fungovaní. Súčasťou platformy Nebula sú funkcie WiFi Aid a Wireless Health využívajúce silu umelej inteligencie v podobe analýzy a štatistiky. Tieto funkcie dokážu automaticky diagnostikovať problémy sieťových zariadení s prístupom k sieti a odstrániť bežné problémy s WiFi, čím správcom sietí odpadá práca spojená s ich riešením.

V rámci platformy Nebula je k dispozícii tiež bezpečnostná cloudová služba Connect & Protect Plus (CNP+). Tá je prepojená priamo s prístupovým bodom a užívateľom poskytuje dodatočnú ochranu pred malwarom, phishingom a škodlivými internetovými stránkami. Správcovia vďaka tejto službe môžu bezpečnostné zásady implementovať priamo cez prístupový bod, bez toho, aby museli meniť stávajúcu sieťovú infraštruktúru.

Bližšie informácie o modely NWA130BE a komplexných sieťových riešeniach spoločnosti Zyxel Networks nájdete na stránkach:

https://www.zyxel.com/sk/sk/products/wireless/be11000-wifi-7-triple-radio-nebulaflex-access-point-nwa130be

Značky: