Bezpečnosť je prvoradá.

Verifikácia v dvoch krokoch vyžaduje, aby ste potvrdili heslo zadaním unikátneho číselného kódu. Ten vám príde SMS správou alebo ho vygeneruje mobilná aplikácia. Švajčiarska spoločnosť Sound-Proof chce tento proces zjednodušiť. Vašu identitu overí v druhom kroku pomocou ambientného zvuku. Nemusíte tak manuálne zadávať žiaden číselný kód.

Služba sa momentálne nachádza v štádiu uzavretého testovania. Jej koncept je však jednoduchý. Aplikácia alebo program, ktorý podporuje túto službu, dokáže rozpoznať zvuk, generovaný mobilnou aplikáciou vo vašom telefóne. Ak je zvuk správny, automaticky sa prihlásite do vášho účtu. Je fajn, že systém si poradí aj s okolitým zvukom, ako je názorne prezentované vo videu.

Ako sme už spomenuli, výhodou je, že nemusíte nič manuálne zadávať. Bezpečnostní experti však upozorňujú, že ak prípadný hacker pozná vaše heslo a podarí sa mu nahrať overovací zvuk, toto riešenie vás neochráni tak dobre ako číselný kód.

Každopádne, najskôr si musíme počkať, až sa Sound-Proof dostane oficiálne na trh. Potom môžeme polemizovať o jeho užitočnosti, aj na základe počtu kompatibilných služieb.

Zdroj: Engadget

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit