Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen pre Slovensko, spustila predpredaj nového modelu Taigo. S ním po prvý raz prichádza na európsky trh SUV-kupé značky Volkswagen. Taigo sa už dá objednávať a na Slovensku je na výber v troch líniách vybavenia s dvoma benzínovými motormi.

K charakteristickým prvkom tohto lifestylového modelu sú zvýšené polohy sedadiel nad zemou, digitálny združený prístroj, inteligentná digitálna konektivita a najmodernejšie asistenčné systémy. Uvádzacie ceny modelu Taigo na Slovensku sa začínajú od 16 990 €.

Úplne najvybavenejšia verzia Taigo s motorom 1.5 TSI a 7-stupňoou automatickou prevodovkou DSG v športovej verzii R-Line je za 22 610 €.

Na Slovensku sa bude dať kúpiť za základnú cenu celkom bohato vybavený automobil. Za príplatok si ho môžete doplniť inovatívnymi bezpečnostnými a komfortnými prvkami. Tri verzie vybavenia majú označenie „Life“, „Style“ a „R-Line“.

Čím sa líšia verzie?

Verzia Life štandardne obsahuje napríklad 7 airbagov, je tu bezpečnostný systém Front Assist s rozoznávaním chodcov, funkcia autonómneho brzdenia City Brake, asistenčný systém na udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu Lane Assist a systém tiesňového volania pri nehode eCall. Taigo Life má štandardne LED svetlomety s dennými svetlami, zadné svetlá z LED a jazdí na 16-palcových diskoch z ľahkej zliatiny.

Nájdete tu aj parkovacie senzory vpredu i vzadu, multifunkčný kožený volant, klimatizácia Climatic, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, ako aj elektrické ovládanie všetkých okien a vonkajších spätných zrkadiel.

Infotainment zahŕňa rádio s farebným dotykovým displejom 16,5 cm (6,5“), prijímačom digitálneho rozhlasového vysielania DAB+, Bluetooth a funkciou App-Connect na pripojenie smartfónu. Na 3 roky máte zadarmo internetové služby Volkswagen We Connect Plus.

Taigo Style má navyše asistenčný systém Travel Assist pre poloautomatickú jazdu do rýchlosti až 210 km/h, radarový adaptívny tempomat, adaptívne svetlomety IQ. Light – LED Matrix s osvetlenou lištou na maske chladiča, svetlomety do hmly s funkciu odbočovacích svetiel. Tiež je tu bohatší infotainment s väčším displejom 20,3 cm (8“), v ktorom sa dá dodatočne aktivovať integrovaná funkcia navigácie. Tiež sú tu predné športové sedadlá, biele ambientné osvetlenie a dekoračné obklady. Rovnako tu nájdete 17-palcové disky z ľahkej zliatiny a strieborné pozdĺžne  lišty strešného nosiča.

Ešte dynamickejší dizajn má športové verzia Taigo R-Line. Zvonka nájdete špecifické nárazníky R-Line a efektnejšie 17-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny. Interiér dotvárajú látkové poťahy sedadiel R-Line, dekoračné lišty na prahoch dverí a pedále z nehrdzavejúcej ocele.

Za príplatok máte dokonalejší digitálny združený prístroj Digital Cockpit Pro, navigačné systémy Discover Media a Discover Pro alebo ozvučovací systém beats audio s výkonom 300 W, ako aj dva komplety asistenčných systémov a cúvaciu kameru. Všetky verzie môžu mať 2-zónovú automatickú klimatizáciu Climatronic. Vybrať si môžete rôzne príplatkové farby, napr. strechu nalakovanú v kontrastnej čiernej farbe a pod.

Motory

Taigo Life poháňa benzínový trojvalec 1.0 TSI s výkonom 81 kW (110 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Za príplatok sa montuje 7-stupňovú dvojspojkovú prevodovku DSG. Taigo Style a Taigo R-Line môžu mať aj benzínový štvorvalec 1.5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) a prevodovkou DSG.

Spotreba

Taigo 1.0 TSI, 81 kW (110 k) má udávanú spotreba paliva v v meste 6,0 l/100 km, mimo mesta 4,2 l/100 km a kombinovaná spotreba je 4,9 l/100 km. Taigo 1.5 TSI, 110 kW (150 k) má spotreba paliva v meste 6,4 l/100 km, mimo mesta 4,3 l/100 km a kombinovaná spotreba je 5,1 l/100 km.

O test nového vozidla požiadame a prinesieme naše konkrétne poznatky aj vo forme videa. Vyzerá to na zaujímavý prírastok v rodine Volkswagen a tešíme sa na technologickú výbavu v tomto vozidle.

Zdroje: Volkswagen, vlastné

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.