Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje podnikový gigabitový VPN router radu Omada, ktorý zároveň integruje funkcie kontroléra a PoE switcha.

TP-Link s modelovým názvom ER7212PC je všestranné riešenie pre bezpečnú a kvalitnú sieť v menších podnikoch, penziónoch, hoteloch, ale tiež napríklad v materských a základných školách. Využiť sa dá aj vo väčších bytových domoch, rodinných vilách alebo všade inde, kde je inštalovaných do 10 prístupových bodov v sieti. Skrátka všetko, čo pre takú sieť potrebujete, nájdete v jednom zariadení, ktorého inštalácia aj správa je veľmi jednoduchá a bez ďalších nákladov.

Výkonný a praktický

Router Omada ER7212PC je vybavený dvojjadrovým 1,2 GHz procesorom a pamäťou 1 GB DDR3. Vďaka tomu dokáže spracovávať obrovské množstvo dát v jedinom okamihu a obsluhovať všetkých 12 gigabitových portov. Vysoký výkon a flexibilitu zariadenia poskytujú až 4 WAN porty, z ktorých dva sú typu SFP a dva pre konektory RJ45, čo je ideálne riešenie pre firmy s pripojením k internetu cez viacerých ISP poskytovateľov. Zároveň SFP porty prinášajú voľbu pripojenia cez optický kábel. Takto je možné rozložiť záťaž (Load Balancing) medzi viacerých poskytovateľov internetu alebo vytvoriť záložné linky (Link Backup) v prípade výpadku niektorej z konektivít. Zvyšných osem gigabitových LAN portov RJ45 podporuje PoE+ napájanie až 30 W na port podľa štandardu 802.3at. Celkový PoE výkon routera je 110 W. Tým pádom je možné napájať prístupové body alebo IP kamery priamo z routera bez toho, aby bolo potrebné dokupovať PoE switch.

ER7212PC je vďaka svojim kompaktným rozmerom 226 × 131 × 35 mm veľmi ergonomický a svojou veľkosťou skôr pripomína knihu. Vďaka kovovej schránke je však veľmi robustný. Možno ho umiestniť na stenu alebo jednoducho položiť na stôl, pričom sa nemusíte obávať žiadnej hlučnosti, vzhľadom na neprítomnosť vetráčikov.

Ergonomický a bezpečný

Užívatelia preferujú sieťové riešenia zložené z čo najmenšieho počtu zariadení, čo dokazujú aj prieskumy. Táto skutočnosť inšpirovala aj TP-Link pri navrhovaní routera. Model ER7212PC má navyše vstavaný Omada SDN kontrolér pre centralizovanú správu až desiatich prístupových bodov Omada (rada EAP) a ďalších dvoch switchov (z radu Smart alebo Managed switchov). Preto nie je potrebné kupovať ďalší samostatný kontrolér. Router aj prístupové body je tak možné spravovať aj vzdialene pomocou mobilnej aplikácie Omada, ktorá je dostupná zadarmo. Toto riešenie je nielen praktické, ale šetrí čas a ďalšie zbytočné náklady za hardvér aj softvér.

Router taktiež spoľahlivo ochráni vaše dáta. So vstavaným firewallom podporujúcim IPMAC Binding, Flood Defense a Packet Anomaly Defense zabránite širokej škále možných útokov a zároveň zabezpečíte dáta pred možným únikom. Je možné tiež zakázať prístup na určité webové stránky.

Jednoduchý a všestranný

Model ER7212PC je veľmi jednoduchým, ale zároveň inteligentným riešením, ako prevádzkovať firemnú sieť. Umožňuje spravovať všetky zariadenia súčasne z jedného rozhrania vo webovom prehliadači alebo v mobilnej aplikácii. Niektoré operácie vedia zautomatizovať, napríklad reštartovanie či aktualizácie, rovnako tak možno zvoliť, aké bude posielať e-mailové upozornenia súvisiace s bezpečnostnými výstrahami.

V neposlednom rade musíme spomenúť podporu niekoľkých VPN protokolov vrátane OpenVPN, IPSec, PPTP a L2TP v režimoch server aj klient. VPN ponúka bezpečné prepojenie pobočiek alebo zabezpečený vzdialený prístup k vašej internej sieti. Viac informácií o produkte nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/business-networking/management-platform/er7212pc/

Značky: