Nubia nezaváhala a tiež predstavila svoje zariadenia na MWC 2019 v Barcelone. Dychberúce sú inteligentné hodinky, ktoré sa dajú používať ako bežný telefón.

Tento rok sa nesie v znamení sklápatelných a ohybných zariadení. Mali sme možnosť vidieť rôzne koncepty, či hotové modely inteligentných telefónov. Napríklad taký smartfón, ktorý sa dá rozložiť na tablet, ale aj „Véčko“ od Motoroly, ktoré zväčší po otvorení veľkosť displeja.

Avšak hodinky, ktoré majú takmer po celom obvode displej a majú takmer všetky funkcie smartfónu, priniesli ako keby nový smer v týchto zariadeniach a niektorým výrobcom doslova zobrala Nubia vietor z plachiet.

Čo sa týka hardvéru, netreba čakať nejaké zázraky. Ale hodinky idú svižne. Alpha Smartwatch majú 1 GB RAM, 8 GB vnútorné úložisko, procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100 a OLED displej od spoločnosti Visionx. Batéria má kapacitu 500 mAh.

Nubia Alpha používajú vlastný operačný systém a je možné, že aj vďaka tomu sú také svižné. Čo sa týka konektivity, tak hodinky majú Bluetooth, Wi-Fi a podporu eSIM, takže si aj zavoláte. Samozrejmosťou je meranie tepu, spánku, či iných fyzických aktivít a čo je dôležité, sú odolné voči vode.

Hodinky sa budú predávať v čiernom a zlatom prevedení, ale ak sa ujmú, určite časom pribudne viac farebných variantov.

Nubia Alpha je zaujímavý produkt, ktorý si nájde určite svojich fanúšikov, ale široké publikum to asi nebude. Na začiatok tejto hodinkovej cesty je to dobré, Nubia.

Zdroj + fotografie: The Verge

Prečítajte si aj:

Na čo si dávať pozor pri kúpe použitého telefónu?

Značky: