Nubia nechce zaostať za konkurenciou a taktiež plánuje predstaviť herný smartfón.

Vyzerá to tak, že s hernými smartfónmi sa budeme stretávať čoraz častejšie. Nubia, ktorá patrí pod čínske ZTE pozýva na tlačovú konferenciu, ktorá sa bude konať 19. apríla. Tento týždeň by sa nám tak malo predstaviť zariadenia s názvom Nubia Red Magic.

Nubia tvrdí, že vytvorí novú líniu zariadení, ktorá ponúkne herný zážitok pre masy. Nové zariadenie by malo mať originálny vzhľad s prvotriednymi vlastnosťami. Špecifikácie naznačujú, že budú použité tie najvýkonejšie komponenty v podobe Snapdragon 845 s taktom 2,9 GHz spolu s 8 GB pamäťou RAM.

Displej smartfónu ponúkne rozlíšenie Full HD+ a rozmer 6” pri pomere strán 18:9. Pre herné zariadenie bude veľkým prínosom aj prítomnosť stereo reproduktorov.

Očakáva sa tiež, že zariadenie bude mať displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, podobne ako Razer Phone. Nubia predstavila prototyp herného zariadenia už na MWC 2018 začiatkom tohto roka.

Generálny riaditeľ spoločnosti Nubia, Ni Fei už potvrdil, že herný telefón bude spustený do predaja súčasne v Číne aj v Európe. S predstavením herného telefónu sa Nubia snaží rozšíriť svoje medzinárodné pôsobenie. Po uvedení telefónu v Číne a Európe sa smartfón následne dostane aj na indický trh.

Logo spoločnosti bolo umiestnené na pravej strane zadného krytu a telefón bude mať zaoblené rohy a kovový rám. V rohu zariadenia sa nachádza prvok, ktorý bude pravdepodobne plniť chladiacu funkciu, kvôli inovatívnemu chladiacemu systému. Predpokladá sa, že otvor bude súčasťou vzduchového chladiaceho systému, ktorý obsahuje ventilátor.

zdroj:gizmochina

Prečítajte si aj:

Herný smartfón Blackshark je predstavený (doplnené video)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.