Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka inteligentnému softvéru sa koncepcia  zobrazovania a ovládania systému infotainmentu   MBUX úplne prispôsobí svojmu používateľovi. Prostredníctvom aktualizácie vzduchom (OTA) môžu majitelia vozidiel Mercedes-Benz Triedy C (konštrukčný rad 206; vyrobených medzi marcom a júnom 2021) a Triedy S (konštrukčný rad 223 vrátane modelov Mercedes-Maybach; vyrobených medzi júnom a novembrom 2021) získať mimoriadne komfortnú funkciu Nulová vrstva[1] pre svoje vozidlo bezplatne a bez návštevy servisu. Hneď ako bude aktualizácia pripravená na inštaláciu, zákazník bude upozornený prostredníctvom systému infotainmentu MBUX a prostredníctvom aplikácie Mercedes me.

Toto prehľadné používateľské rozhranie s veľkoplošným zobrazením mapy a individuálnymi dlaždicami  výberu je možné intuitívne ovládať bez toho, aby ste museli prechádzať vedľajšími ponukami. Systém spoznáva vodiča a zapamätá si typické nastavenia alebo trasy. Vo vhodnom okamihu navrhuje personalizovaný infotainment, komfortné funkcie a funkcie vozidla – presne prispôsobené príslušnej jazdnej situácii. Príklad: vodička alebo vodič telefonuje svojej rodine na ceste z práce domov každý večer. Vozidlo sa naučí tento zvyk a v budúcnosti navrhne telefonický hovor v tomto čase priamo na dlaždici výberu na najvyššej úrovni ponuky. Vodič môže samozrejme tento návrh v prípade potreby odmietnuť pomocou funkcie „Nenavrhovať teraz“ alebo ho natrvalo odstrániť pomocou „Nenavrhovať znova“. Vozidlo si pamätá aj tieto želania.

„Od roku 2013 ponúkame aktualizácie vzduchom. Pomocou aktuálneho softvéru neustále optimalizujeme výkon systémov a vyvíjame cenné nové funkcie pre zákazníkov, vďaka ktorým je jazda vo vozidle značky Mercedes-Benz ešte príjemnejšia. Aktualizácia s Nulovou vrstvou ponúka intuitívny zážitok z ovládania, v ktorom sú príslušné funkcie vždy na očiach. Moderný vzhľad prispieva k udržaniu aktuálnosti vozidla a tak, ako je typické pre Mercedes, aj k udržaniu hodnoty vozidla .“ Magnus Östberg, softvérový riaditeľ, Mercedes-Benz AG

Značky: