Nová grafická karta od NVIDIE je v predaji.

NVIDIA v júli oznámila grafickú kartu GeForce GTX 1060, ktorá je odpoveďou na konkurenčný model AMD Radeon RX 480. Karta má výkon na úrovni GTX 980, avšak jej americká cena je iba 250 dolárov. U nás sa ceny pohybujú v rozmedzí 280 až 340 eur v závislosti od výrobcu.

GeForce GTX 1060 je už v predaji a na internete si môžete prečítať prvé recenzie, ktoré potvrdzujú naše očakávania – je to karta s najlepším pomerom cena/výkon. Do pozornosti dávame najmä recenziu portálu ArsTechnica s množstvom grafov a meraní.

ArsTechnica porovnala novinku s prakticky všetkými kartami, ktoré sú z hľadiska vzájomného zrovnania zaujímavé. Recenzia chváli cenu, výkon pri hraní vo Full HD rozlíšení a pomerne nízku spotrebu. Jedinou výčitkou je absencia podpory SLI zapojenia dvoch kariet.

Ak plánujete robiť upgrade počítača za rozumnú cenu, pravdepodobne sa budete rozhodovať práve medzi touto kartou a RX 480 od AMD. V prospech NVIDIE hovoria lokálne ceny, ktoré sú takmer identické s RX 480. V Amerike je karta od AMD o 50 dolárov lacnejšia.

Porovnanie výkonu grafických kariet v hre Rise of the Tomb Raider. Zdroj: ArsTechnica

Porovnanie výkonu grafických kariet v hre Rise of the Tomb Raider. Zdroj: ArsTechnica

Prečítajte si aj:

NVIDIA reaguje na AMD. GeForce GTX 1060 stojí 250 dolárov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit