Posledné roky robila NVIDIA výrazné kroky na vytvorenie vlastného ekosystému, podobnému z herných konzol.

GeForce Experience je výsledkom ich snaženia a prináša nástroje na optimalizáciu hier a ďalšie nástroje. Napríklad možnosť streamovania a robenia si záznamu z hrania ako aj detailnejšie nastavenie parametrov GPU. Aktuálne je potrebné sa do aplikácie prihlásiť cez účet priamo na NVIDII alebo použiť ten z Google či Facebooku.

gfe_carousel_678x452_nowatGeForce Experience 3 prešiel kompletným redizajnom. Teraz nájdete hry v tabuľkovom rozložení náhľadov, podobne ako napríklad pri Origine. Prejdením myšou ju môžete spustiť alebo nakonfigurovať jej parametre v súvislosti s výkonom pre váš počítač.

grid_575px_nowat

NIVIDIA hovorí o tom, že aplikácia beží 3× rýchlejšie a s menšími nárokmi na pamäť. Podľa testov servera AnandTech zabral aplikácia po spustení 88 MB RAM, no krátko na to sa ustálila spotreba na 54 MB.

drivers_575px_nowat

Bola pridaná aj podpora záznamu v 4K rozlíšení a 60 fps v celoobrazovkovom režime aj v režime hry spustenej v okne. Screenshoty z hier sa dajú upraviť a nahrať na foto službu Imgur bez toho, aby ste opustili samotnú hru.

share-ui_575px_nowat

Stiahnuť GeForce Experience

Zdroj: AnandTech, NVIDIA

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.