Je to začiatok novej spolupráce?

GeForce NOW je aktuálne technicky najvyspelejšia služba cloudového hrania, ktorá je dostupná na svete a aj na Slovensku. Viac o tejto službe a jej konkurentoch si môžete prečítať v našom staršom sumárnom článku. Je však dôležité spomenúť, že NVIDIA za posledný rok urobila kus práce a s príchodom členstva GeForce NOW RTX 3080 sa stala aktuálnou jednotkou na trhu cloudového hrania – minimálne z hľadiska kvality technického spracovania.

Problém však je, a to platí prakticky pre všetky služby cloudového hrania, že ponuka hier, ktoré môžete hrať cez cloud, je výrazne obmedzená. Je to dané tým, že NVIDIA (a ostatní prevádzkovatelia tohto typu služieb) musí získať súhlas vydavateľa hry, aby ju mohli hráči hrať cez GeForce NOW, resp. ostatné služby. A to aj napriek tomu, že v prípade GeForce NOW si hry nekupujete nanovo a stačí, že ich vlastníte v obchode Steam či Epic Games.

Aj z toho dôvodu v ponuke služieb cloudového hrania chýba viacero veľkých AAA titulov. Zdá sa však, že situácia by sa mohla postupne zlepšovať. NVIDIA totiž oznámila, že do zoznamu podporovaných hier zaradila konzolový hit z PlayStation – skvelý God of War. Pevne veríme, že ide o začiatok novej spolupráce, a že sa v ponuke GeForce NOW dočkáme aj ďalších hitov z produkcie Sony.

GeForce NOW je k dispozícii aj zadarmo

PC port hry God of War bol hráčmi na celom svete prijatý pozitívne, rovnako ako pôvodná hra. Používatelia s členstvom RTX 3080 si môžu tento titul zahrať na počítači alebo smartfónoch so systémom Android v rozlíšení 1440p pri 120 FPS a s latenciou, ktorá znesie porovnanie aj s hraním na konzolách. V prípade SHIELD TV je k dispozícii v 4K pri 60 fps a pre macOS v rozlíšení až 1440p alebo 1600p. Hra využíva technológie NVIDIA DLSS a NVIDIA Reflex pre zlepšenie herného zážitku.

Službu GeForce NOW si môžete vyskúšať aj bez platenia. K dispozícii je základné členstvo zadarmo a dve platené členstvá. Ako už bolo spomenuté, cez cloud od NVIDIA môžete hrať iba tie hry, ktoré vlastníte a sú podporované službou. NVIDIA zaradila do ponuky GeForce NOW aj ďalšie hry:

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit