Ponúkne až 24 GB videopamäte.

Portál Wccftech zverejnil exkluzívne informácie, ktoré tvrdia, že NVIDIA v septembri uvedie na trh novú generáciu grafických kariet RTX 3000. Tie sú založené na architektúre Ampere a sľubujú výrazný medzigeneračný nárast grafického výkonu.

Wccftech získal svoje informácie zo zdroja, ktorý je blízky spoločnosti NVIDIA. Ak sú špekulácie pravdivé, NVIDIA predstaví v septembri tri nové grafické karty, ďalšiu v októbri a následne ešte dva modely v zatiaľ nešpecifikovanom dátume.

Najvýkonnejšia grafická karta s predpokladaným označením RTX 3090 alebo RTX 3080 Ti ponúkne až 24 GB videopamäte a bude mať 384-bitovú šírku zbernice. Tento model bude vlajkovou loďou novej generácie a príde na trh v druhej polovici septembra. V polovici septembra príde na trh aj nástupca modelu RTX 2080 SUPER. Ten bude mať 320-bitovú zbernicu a v lacnejšej verzii ponúkne 10 GB videopamäte. Na trh sa dostane aj verzia s 20 GB videopamäte, tá príde v októbri.

NVIDIA takisto pripravuje nástupcu modelov RTX 2070 SUPER a RTX 2060 SUPER. V prvom prípade sa spomína grafická karta s 256-bitovou zbernicou a 8 GB videopamäte. Táto karta príde do predaja v druhej polovici septembra. Spomína sa aj verzia so 16 GB videopamäte, v jej prípade však nie je známy dátum uvedenie na trh.

Nejasný je aj dátum uvedenia nástupcu modelu RTX 2060 SUPER. V jeho prípade sa uvádza 8 GB videopamäte a 256-bitová šírka zbernice. Samozrejme, grafické karty sa budú odlišovať aj počtom jadier, frekvenciami a ďalšími parametrami.

Zdroj: Wccftech 

Prečítajte si aj:

NVIDIA GeForce: Vyberáme grafickú kartu do 300 eur

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit