„Šestkový“ rad kariet od Nvidie býva vždy obľúbený.

koncom tohto mesiaca by sa na pultoch obchodov mohla objaviť grafická karta Nvidia RTX 4060 Ti. Tvrdí to portál VideoCardz.com, ktorý zverejnil dokument s časovým plánom embarga na informácie o tejto karte a jej základnej verzii (bez prídomku Ti).

Vyplýva z neho, že dodávky kariet RTX 4060 Ti by sa mali začať 5. mája, teda už koncom aktuálneho pracovného týždňa. Začiatkom reálneho predaja je uvedený len približne na koniec mája. Pokiaľ ide o základnú RTX 4060, tá je označená skratou „TBD“, čo angličtine znamená „To Be Determined“, teda „Bude upresnené“. Zdá sa teda, že základná karta príde o niečo neskôr ako 4060 Ti, ako už naznačovali predchádzajúce fámy.

Predchádzajúce karty „šestkového“ radu Nvidie boli (a aj sú) obľúbené pre svoj pomer cena/výkon. Platí to nielen o stále aktuálnej RTX 3060, ale napríklad aj o jej dve generácie staršej predchodkyne GTX 1060. V prípade RTX 4060 (základnej aj Ti) je ale pre niektorých sklamaním videopamäť RAM o veľkosti 8 GB, čo na dnešnú dobu nie je nič extra (RTX 4070 má 12 GB VRAM).

Kľúčová pre úspešnosť novej karty v Ti verzii bude teda cena. Tá sa podľa posledných správ očakáva na úrovni okolo 450 dolárov, čo by u nás mohlo znamenať asi 500 eur. To by bolo celkom potešujúce, keďže pôvodne sa spomínali vyššie cifry. Ide však o nepotvrdené informácie a skutočnú cenu sa, samozrejme, dozvieme až pri predstavení.

Zdroj: VideoCardz.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.