Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Odhalenie modelu Hyundai IONIQ 5 vyvolalo u európskych zákazníkov vysoký záujem. Počet predplatených rezervácií na 3 000 kusov z limitovanej edície IONIQ 5 Project 45 bol do 24 hodín od premiéry takmer trojnásobný. Prvým zákazníkom v Európe bude vozidlo doručené v druhom štvrťroku 2021

Svetová premiéra modelu IONIQ 5, ktorá sa uskutočnila 23. februára 2021, vzbudila u európskych zákazníkov mimoriadnu pozornosť. Spoločnosť Hyundai zaznamenala krátko po odhalení IONIQ 5 až 236 000 vyjadrení záujmu o toto vozidlo.

Hyundai zároveň ponúkol v predpredaji 3 000 kusov modelu IONIQ 5 v limitovanej edícii Project 45. V priebehu 24 hodín od otvorenia možnosti rezervovať si vozidlo bol počet predplatených objednávok takmer trojnásobne vyšší.

Predstavenie modelu IONIQ 5 vyvolalo aj veľkú angažovanosť ľudí na sociálnych sieťach a vysokú návštevnosť webových stránok Hyundai. Z tohto pohľadu ide o najúspešnejší štart nového modelu značky Hyundai v histórii, ktorý prekonal aj uvedenie obľúbeného modelu TUCSON v roku 2020.

IONIQ 5 je prvý model postavený na novej špecializovanej architektúre spoločnosti Hyundai Motor Group pre batériové elektrické vozidlá s názvom Electric Global Modular Platform (E-GMP). Je to tiež prvý model v novej produktovej rade značky IONIQ, ktorá nanovo definuje životný štýl elektrickej mobility pomocou udržateľných a inovatívnych funkcií – od ekologických materiálov jeho interiérového dizajnu až po ultrarýchle nabíjanie a funkciu Vehicle-to-Load.

Limitovaná edícia modelu bude prvým modelom IONIQ 5 vyrobeným a dodaným zákazníkom v Európe. Obsahuje viaceré z najinovatívnejších a najpútavejších prvkov modelu IONIQ 5, ako je napr. solárna strecha a 20-palcové disky z ľahkej zliatiny.

Značky: