Najviac používateľov so SIM kartou od O2 dátuje v Banskej Bystrici. Z hľadiska objemu dát vedie Bratislavský kraj.

Operátor O2 zverejnil výsledky kvantitatívneho prieskumu pod názvom U&A Study, ktorý pravidelne spracováva prieskumná agentúra Ipsos. Z neho vyplýva, že internet v mobile dnes používa už 74% ľudí. A hoci je využívanie dát doménou mladých ľudí (90%), mobilný internet využíva aj cca polovica starších používateľov.

Internet v mobile neslúži len na zabíjanie času (35%). Používatelia ho využívajú najčastejšie, ak potrebujú získať informácie (65%), či v naliehavých prípadoch (61%). Podľa respondentov je mobilný internet často tiež jedinou možnosťou, ako sa pripojiť do internetu (57%).

Kontrola emailu na prvom mieste

Využívanie internetu v mobile súvisí aj s využívaním funkcionalít a aplikácií v smartfóne. Na prvom mieste je email (75%), nasledujú vyhľadávače (70%) a sociálne siete (66%). Najvýraznejšie získali na popularite za posledných 5 rokov messengere, aplikácie počasia, mapy a navigácie a zákaznícke aplikácie.

Z interných štatistík O2 vyplýva, že najviac dát sa spotrebuje v Bratislavskom kraji, po ktorom nasledujú Košický a Prešovský kraj. Banskobystrický kraj však dominuje v počte ľudí, ktorí internet v mobile využívajú a predbehol aj ľudí z Bratislavského kraja, po ktorom nasledujú Trnavský a Žilinský.

Muži aj ženy dátujú takmer rovnako

Hoci internet v mobile využívajú rovnako muži aj ženy, o 2 % viac dát spotrebujú práve muži. Rekordérom v počte prenesených dát na jednej SIM karte je firemný zákazník z Bratislavy, ktorý v júli tohto roka spotreboval až 457 GB. Z rezidenčných zákazníkov preniesol v mesiaci júl zákazník z Banskej Bystrice úctyhodných 198 GB.

Poradia krajov podľa:
podielu dátujúcich zákazníkovcelkového objemu prenesených dát
1.Banská Bystrica1.Bratislava
2.Bratislava2.Košice
3.Trnava3.Prešov
4.Žilina4.Trnava
5.Nitra5.Nitra
6.Prešov6.Žilina
7.Košice7.Trenčín
8.Trenčín8.Banská Bystrica

Zdroj: O2

Prečítajte si aj:

O2 zvoláva: Príďte do našej predajne. Skontrolujeme vám, či ste 4G ready a môžete dostať 5 GB dát zadarmo

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté