Dostupné budú od 31. januára 2023.

O2 oficiálne predstavilo tretiu generáciu O2 Paušálov, ktorá bude k dispozícii od 31. januára 2023 a nahradí doterajšie portfólio O2 SMART Paušálov a O2 Dát. Nové paušály budú dostupné v troch variantoch v cene 19, 29 a 39 eur:

PaušályZákladný O2 PaušálPohodový O2 PaušálBezstarostný O2 Paušál
Dáta5 GB dát plnou rýchlosťou10 GB dát plnou rýchlosťouNeobmedzené dáta s rýchlosťou do 20 Mbps (Maximálna rýchlosť za doplatok 10 eur mesačne)
Volania a správy100 minút a neobmedzené správy (Neobmedzené volania za doplatok 5 eur mesačne)Neobmedzené volania a správyNeobmedzené volania a správy
Predplatné na službyŽiadne predplatné v cene paušálu (k dispozícii je predplatné za zvýhodnené ceny)1× predplatné v cene paušálu (ďalšie predplatné za zvýhodnené ceny)1× predplatné v cene paušálu (ďalšie predplatné za zvýhodnené ceny)
Zľava na zariadenia48 eur každé dva roky96 eur každé dva roky168 eur každé dva roky
Špeciálne funkcieDáta nerátamDáta nerátamCashback + Turbo rýchlosť
Cena19 eur29 eur39 eur
O2 Paušály 3. generácie (2023)Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
O2 Paušály 3. generácie (2023) budú dostupné od 31. januára 2023

Peniaze späť za nevyužité dáta aj Netflix

Zaujímavou novinkou je benefit Cashback, ktorý je súčasťou Bezstarostného O2 Paušálu. Cashback funguje automaticky a aplikuje sa, pokiaľ je vaša spotreba dát v rámci zúčtovacieho obdobia menšia ako 15 GB. V takom prípade vám operátor vráti 5 eur.

Druhou novinkou, v porovnaní s O2 SMART Paušálmi, je rozšírenie ponuky služieb, ktorých predplatné môžete získať zadarmo spoločne s O2 paušálom. Pribudol Netflix, získať ho môžete s Pohodovým a Bezstarostným O2 Paušálom vo verzii Basic. V prípade potreby si môžete doplatiť za predplatné Standard (+ 2 eur) alebo Premium (+ 4 eur).

Okrem Netflixu je k dispozícii aj existujúca ponuka služieb, ktoré O2 ponúkalo aj so SMART Paušálmi – HBO Max, Voyo, O2 TV, Tidal, SME, Denník N, Aktuality, .týždeň, Refresher a Microsoft 365 Personal. V rámci Pohodového a Bezstarostného O2 Paušálu si môžete vybrať 1 predplatné ako benefit zadarmo.

Praktickou vlastnosťou je, že službu, ktorú si zvolíte ako benefit zadarmo, môžete meniť každý mesiac. Nič vám teda nebráni mať jeden mesiac Netflix, potom HBO Max, následne Voyo a neskôr sa opäť vrátiť k Netflixu. Zmenu predplatného môžete vykonať v O2 aplikácii alebo cez web Moje O2.

O2 Paušály 3. generácie (2023)Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
K Pohodovému a Bezstarostnému O2 Paušálu si môžete aktivovať Netflix ako bezplatný benefit

Voliteľné rozšírenia k paušálom

Nové O2 Paušály je možné rozšíriť o tzv. PLUS služby, čo sú v podstate extra balíčky. Aktuálne je k dispozícii 5 služieb, ďalšie operátor predstaví v budúcnosti. Môžete si vybrať jednu alebo viacero PLUS služieb a to v závislosti od vašich potrieb a dostupnosti pre jednotlivé paušály:

  • Neobmedzené volania (Základný O2 Paušál) – za poplatok 5 eur môžete získať neobmedzené volania
  • Dáta nerátam (Základný a Pohodový O2 Paušál) – za poplatok 1 eur môžete počas jednej hodiny využívať neobmedzené dáta bez míňania tých predplatených
  • Datahit a jednorazová obnova dát (Základný a Pohodový O2 Paušál) – bezplatný prenos nespotrebovaných dát do ďalšieho obdobia zadarmo + automatická obnova dát v prípade potreby (2 GB dát za 4 eur)
  • Turborýchlosť (Bezstarostný O2 Paušál) – za poplatok 20 centov môžete počas jednej hodiny dátovať plnou rýchlosťou
  • Maximálna rýchlosť (Bezstarostný O2 Paušál) – za poplatok 10 eur mesačne získate prenos dát s maximálnou dostupnou rýchlosťou siete
O2 Paušály 3. generácie (2023)Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
O2 Paušály 3. generácie a ich kľúčové vlastnosti, ako ich prezentuje operátor

Dodatočná zľava na zariadenie vďaka výkupu telefónu

Okrem zľavy na nákup nového telefónu, ktorá je súčasťou nových O2 Paušálov, môžete získať aj dodatočné zľavy. Stačí, ak do ktorejkoľvek O2 predajne prinesiete svoj nepoužívaný smartfón. Operátor ho skontroluje, ocení a ak sa dohodnete na odkupe, vygeneruje vám poukážku na nákup nového zariadenia alebo príslušenstva k nemu.

V O2 môžete získať poukážku na nákup nového zariadenia výmenou za výkup jedného alebo viacerých zariadení. Poukážka za vykúpené zariadenie má platnosť 6 mesiacov a môžete ju využiť na kúpu nového zariadenia či príslušenstva, alebo ju niekomu darovať. Poukážku je možné využiť pri nákupe na splátky aj za hotovosť a môžete ju kombinovať so zľavou na zariadenie.

O2 Paušály 3. generácie (2023)Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
O2 Paušály 3. generácie (2023)

Čo sa stane, ak máte starší O2 Paušál?

V rámci príchodu tretej generácie O2 Paušálov dôjde k postupnému prechodu zákazníkov na nové paušály. Na nové portfólio O2 Paušálov postupne prejdú zákazníci O2 SMART Paušálov, O2 Dát a pôvodných O2 Paušálov (dostupných do 5.11.2019).

Jedným z dôvodov prechodu je regulačné obmedzenie funkcionality dátového zvýhodnenia pre vybrané aplikácie, ktoré si zákazník mohol bezplatne priradiť k O2 SMART Paušálu. O2 bude zákazníkov o tejto zmene informovať prostredníctvom SMS správy a informácie budú k dispozícii aj v zákazníckej zóne Moje O2.

Všetky O2 Paušály sú bez viazanosti.

Zdroj: O2, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit