Službu O2 Security netreba inštalovať a nezaťažuje výkon telefónu.

O2 predstavilo novú bezpečnostnú službu s názvom O2 Security. Určená je iba pre mobilné služby, ako je O2 Paušál (Základný, Pohodový, Bezstarostný), O2 Dátovka, O2 Fér s platbou na faktúru a O2 Junior. O2 Security nie je možné aktivovať k programom O2 Voľnosť, O2 Internet vzduchom a O2 Internet optikou.

Úlohou služby O2 Security je chrániť používateľov pred podvodnými stránkami a vírusmi. Služba v prípade hrozby zablokuje nebezpečné aj falošné stránky a používateľa ochráni pred zneužitím alebo ukradnutím citlivých údajov.

Výhodou O2 Security je, že službu nie je potrebné inštalovať a nezaťažuje ani výkon telefónu. Je to vďaka tomu, že funguje priamo na mobilnej sieti. Služba umožňuje zablokovať prístup na stránky s vybraným nevhodným obsahom a vytvoriť si vlastný zoznam zablokovaných a povolených webových stránok.

O2 Security tiež blokuje nebezpečné webstránky, aby sa používateľ nestal obeťou phishingu (nebezpečné odkazy v podvodných e-mailoch či SMS), malvéru (škodlivé softvéry) a botnetu (ovládnutie zariadenia cudzou osobnou). Služba chráni aj pred falošnými stránkami bánk a e-shopov, ktoré chcú zneužiť či ukradnúť platobné alebo osobné údaje.

Služba O2 Security stojí 1 euro mesačne, pričom prvých 30 dní ju môžete využívať zadarmo. Aktivovať si ju môžete v O2 aplikácii. Pred koncom bezplatného obdobia dostanete upozornenie SMS správou a e-mailom. V prípade nového detského paušálu O2 Junior je služba O2 Security dostupná bezplatne, je súčasťou tohto paušálu.

O2 Security je nová bezpečnostná služba pre mobilné službyZdroj: TOUCHIT
O2 Security je nová bezpečnostná služba pre mobilné služby

Zdroj: O2

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit