Dizajn Material You je zatiaľ dostupný iba v Androide 12.

Je známe, že Android 12 prinesie pomerne významné zmeny v dizajne a súkromí. Google postupne aktualizuje svoje aplikácie a prináša do nich nový dizajnový jazyk s označením Material You.

Medzi už aktualizované aplikácie patria napríklad Fotky Google, Asistent Google, Disk, Keep, Mapy, Správy a ďalšie. Portál Android Police teraz informuje, že Google v Androide 12 najnovšie zavádza nový dizajn aj pre Obchod Play, ktorého súčasťou je nový vyhľadávací panel v tvare pilulky.

Súčasťou redizajnu je aj vyšší navigačný panel v spodnej časti rozhrania, ktorého nové tlačidlá sú teraz v tvare pilulky. Samozrejme nechýba ani podpora dynamických tém, takže rôzne prvky používateľského rozhrania Obchodu Play získajú farebný nádych na základe tapety, ktorú používate. 

Je však vidieť, že Google nie je s redizajnom ani zďaleka hotový, pretože zmeny sú momentálne obmedzené iba na hlavnú domovskú stránku a neprenášajú sa do ďalších častí Obchodu. 

Rovnako je potrebné počítať s tým, že zmena dizajnu Obchodu Play na Material You nie je naviazaná na konkrétnu verziu aplikácie. Zmena prebieha na strane servera, takže používateľ vyvolanie nového dizajnu Obchodu Play nevie ovplyvniť.

Aj keď Obchod Play prechádza postupným redizajnom, je vidieť, že Google má ešte kopec práce s kompletným prechodom na Material You. Zmeny je potrebná aplikovať ešte pre aplikácie ako napríklad YouTube Music, Google Home, Google Fit a Google News.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.