Aktualizácia vylepšuje aj plávajúcu klávesnicu a zabudovaný prekladač.

Google začal svoje aplikácie pripravovať na príchod novej verzie operačného systému Android 12. Tentokrát prišla na rad aj klávesnica Gboard. Nový Material You síce vzhľad klávesnice dramaticky nezmení, ale poskytne zaoblenejší dizajn a celkovo lepšie zapadne do používateľského prostredia.

Pokiaľ na svojom smartfóne túto klávesnicu používate v “plávajúcom režime”, čoskoro bude dostupný nový vzhľad, ktorý zjednoduší spôsob presúvania a zmenu jej veľkosti. Rozbor beta verzie prezrádza niekoľko drobných zmien vo vyskakovacom zobrazení. Karta, ktorá sa používa na presúvanie klávesnice po obrazovke, sa zmenšila, a na uchopenie a presun slúžia dve čiary namiesto ikony. 

Klávesnica sa ešte viac zaoblila a celkovo lepšie zapadá do dizajnového jazyka nového Androidu 12. Aj napriek tomu, že ide o pomerne malé zmeny, nový Material You prináša do celého systému Android dizajnové osvieženie. Rovnako aj skôr aktualizované aplikácie vyzerajú veľmi dobre.

Do novej beta verzie sa dostal aj ďalšia zmena, ktorá sa týka prekladu priamo v prostredí klávesnice Gboard. Používateľské rozhranie je celkom nové a takisto zodpovedá dynamickým témam Material You. Táto zmena takisto vyzerá oveľa modernejšie ako pôvodná verzia. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.