Používame ho niekoľko dní a pochvalu si zatiaľ nezaslúži.

Google len nedávno prepracoval Obchod Play, v ktorom sa zbavil pôvodnej ponuky a niekoľko položiek presunul do prepínača účtov v pravom hornom rohu. Vyzerá to však tak, že spoločnosť až teraz pokračuje v rozširovaní modernizovanej služby. Správy o novej sekcii „Moje aplikácie“ sa objavili pred niekoľkými mesiacmi a už na prvý pohľad pôsobila chaoticky. Pokým na niektorých smartfónoch sme novú verziu ponuky už používali skôr, ďalšie ju obdržali až teraz. Nájdu sa však aj modely, ktoré ju ešte nemajú.

Keď v Obchode Play prejdete do sekcie „Moje aplikácie a hry“, predtým ste na prvej karte videli zbierku čakajúcich aktualizácií a naposledy aktualizovaných aplikácií, čo bolo prehľadné. Nová sekcia „Správa aplikácií a zariadení“ teraz nahradila štandardnú stránku „Moje aplikácie a hry“. Táto zmena odstránila väčšinu kariet dostupných v starom rozhraní, napríklad Aktualizácie, Nainštalované, Knižnica, Zdieľanie a Beta, a poskytuje iba dve sekcie: Prehľad a Správa.

Ak chcete iba skontrolovať dostupnosť aktualizácií, nová predvolená súhrnná stránka nič dôležité neprezradí. Uvádza iba niekoľko položiek ponuky a štatistické údaje o službe Play Protect, použitom úložisku, hodnoteniach a recenziách a možnostiach zdieľania aplikácií.

Zdá sa, že tento krok má za cieľ odradiť používateľov od kontroly aktualizácií v Obchode Play. Google však už skôr odstránil upozornenia informujúce o dokončených automatických aktualizáciách aplikácií a nútil tých, ktorí chcú byť informovaní o zmenách, aby pravidelne kontrolovali Obchod Play alebo deaktivovali automatické aktualizácie a aktualizovali ručne.

Keďže Google a mnoho vývojárov tretích strán čoraz viac prechádzajú k aktualizáciám na strane servera, ktoré prinášajú zmeny v rozhraní a správaní aplikácií bez toho, aby vyžadovali nové stiahnutie, je možné, že ľahký prístup k aktualizáciám aplikácií nemusí byť už takou prioritou.

Google pravdepodobne chce, aby sme svoju pozornosť venovali aj iným sekciám Obchodu Play, ako iba aktualizáciám už nainštalovaných aplikácií.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Takto vyzerá Windows 11: Pozrite si prvé screenshoty

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.