„Nejde o chybu, je to vlastnosť!“

Táto obľúbená fráza sa často používa, keď si používatelia robia posmešky z aplikácií alebo hier, ktoré nefunguje správne. Niečo podobné sa stalo aj s Obchodom Play. Pred niekoľkými dňami sa používatelia začali sťažovať, že sa im nezobrazujú upozornenia, ktoré by ich informovali o aktualizáciách ich aplikácií. Keď sa ďalšie správy o tomto neobvyklom správaní začali objavovať v čoraz väčšom množstve, portál AndroidPolice začal zhromažďovať informácie.

Po tom, ako sa problém s oznámeniami v pomerne krátkom čase vyriešil, neskôr sa začal znovu objavovať. Následne sa k „problému“ vyjadril aj hovorca Googlu a poskytol stanovisko k celej záležitosti, že chýbajúce oznámenia sú v skutočnosti v záujme spoločnosti Google, a nie chybou. Cieľom je údajne znížiť počet notifikácií, s ktorými sa stretávajú mnohí používatelia. 

Hoci existujú priaznivci upozornení na aktualizované aplikácie, ktoré im budú chýbať, veľká väčšina používateľov si zmenu ani nevšimne. Obchod Play bude stále zobrazovať upozornenia počas aktualizácie aplikácií, ale po dokončení procesu zmiznú.

Takže, v prípade, že ste sa obávali, že vaše aplikácie sa neaktualizujú, nie je to tak, všetko sa odohráva pohodlne na pozadí.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Koniec pre Windows 7: Návod ako pokračovať a čo robiť ďalej

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.