Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Blíži sa koniec roka a s ním prichádza jedinečná príležitosť nahliadnuť do fascinujúceho sveta informatiky a informačných technológií na Fakulte informatiky a informačných technológií STU (FIIT STU) v Bratislave. Minulý rok privítala fakulta na Dni otvorených dverí (DOD) takmer 700 študentov, tento rok očakáva podobnú, ak nie ešte väčšiu účasť.

Dekan fakulty I.Kotuliak pozýva na Deň otvorených dverí všetkých nadšencov, ktorých fascinuje svet informačných technológií, ale najmä všetkých ctižiadostivých stredoškolákov, ktorí sa túžia stať súčasťou inovatívnych projektov a odvážnych vízií vo svete IT: „Štúdium na našej fakulte nie je len náročné, ale predstavuje aj neuveriteľne zaujímavý svet, čo potvrdzuje stále rastúci záujem mladých ľudí o informatiku.“

Počas DOD budú mať návštevníci možnosť získať informácie o podmienkach prijatia, prijímacích skúškach, študijných programoch, výskumných skupinách a projektoch, a tiež o mimo študijných aktivitách.

Návštevníci uvidia nielen priestory fakulty, ale aj dynamický život študentov. V sprievode súčasných študentov budú mať príležitosť preskúmať open space učebne, chillout zónu a FIIT WorkZone, vrátane podcastového štúdia. Zároveň im predvedú moderné učebne, laboratóriá a samozrejme aj informačnú knižnicu, ktorá poskytuje študentom komfortné prostredie pre štúdium, zábavu a oddych.

Komunita na FIIT STU je otvorená a rôznorodá. Pedagógovia i študenti sa zhodnú na tom, že rôznorodosť prispieva k bohatšiemu a kreatívnejšiemu vzdelávaciemu prostrediu. „Svet IT nepatrí iba mužom – dievčatá sú u nás nielen vítané, ale tvoria aktívnu súčasť našej fakulty. Mnohé z nich sú veľmi úspešné študentky, ktoré svojím prínosom obohacujú akademické prostredie na FIIT STU,“ uviedol I. Kotuliak.

Stredoškoláci sa počas DOD môžu tešiť na fun zónu, kde si môžu zahrať rôzne stolové a počítačové hry, a zúčastniť sa matematických kvízov na spestrenie programu.

Filozofia štúdia na FIIT STU je založená predovšetkým na praxi, preto nebudú chýbať ani stánky priemyselných partnerov, kde študenti budú mať príležitosť nadviazať kontakty s poprednými spoločnosťami. „Aby sme mali úspešných absolventov, potrebujeme práve šikovných a motivovaných študentov. Excelentné výsledky dosiahneme len vďaka skúsenosti a spolupráci. Preto sa na našej fakulte venujeme nielen výučbe, ale aj medzinárodnej a národnej spolupráci. Za 20 rokov svojho pôsobenia na FIIT STU úspešne ukončilo štúdium viac ako 5500 absolventov. Mnohí z nich sú dnes uznávaní špecialisti nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí v odboroch, ktoré na FIIT STU vyštudovali,“ hovorí dekan FIIT STU, prof. Ivan Kotuliak.

Navštíviť FIIT STU počas DOD je skvelou príležitosťou pre mladých ľudí vidieť a zažiť moderný a zábavný svet špičkových IT. Pridajte sa k ďalším stovkám nadšencov v piatok 15. decembra 2023 od 9:30 do 13:00 a nezmeškajte príležitosť objaviť svet IT na pôde najmodernejšieho centra pre výskum a vývoj v oblasti informačných technológií na Slovensku.

Značky: