Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 15. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Platíte Android smartfónom a musíte opätovne zadávať PIN kód? Vyskúšajte zmeniť toto nastavenie

Pod nedávno publikovaným článkom Platíte smartfónom? Google zavádza zmenu, ktorá vás nepoteší sa strhla pomerne živá debata, v ktorej sa okrem iného porovnávalo aj biometrické odomykanie pri platení iPhonom a Android telefónmi. A práve táto diskusia mi pripomenula jednu tému, o ktorej som chcel už dávnejšie písať – čo robiť, ak platíte Android smartfónom a po priložení telefónu k platobnému terminálu musíte opäť zadávať PIN kód, resp. telefón odomykať.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Najlepšia funkcia z Fotiek Google bude dostupná zadarmo

Už niekoľko rokov si zvykáme na platené služby, ktoré sú používateľom predkladané tak, aby za ne ochotne platili nemalé peniaze. Pokým v prípade bezplatných verzií YouTube a YouTube Music je hlavným motivátorom k prechodu na platenú verziu čoraz agresívnejšia reklama, tak iné aplikácie vo svojej platenej verzii, ako napríklad Fotky, ponúkajú funkcie navyše. Jednou z nich je Magic Eraser, ktorá je k dispozícii iba predplatiteľom Google One.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Tieto Xiaomi smartfóny majú zatiaľ potvrdenú aktualizáciu na Android 15

Systém Android 15 je zatiaľ v ranom štádiu príprav, pričom do fáze stability by sa mohol dostať v štvrtom kvartáli tohto roka. Už teraz sa však špekuluje o tom, ktoré smartfóny ho získajú. Dôvodom sú aj nové funkcie, ktoré sa postupne odhaľujú a nakoniec s touto aktualizáciou prídu. Zoznam smartfónov, ktoré získajú aktualizáciu Androidu na ďalšiu verziu zverejňuje aj čínske Xiaomi, pri ktorom si už teraz môžeme overiť, o ktoré modely pôjde.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Google Mapy získavajú dlho očakávané funkcie

Mapy spoločnosti Google sú jednou z najobľúbenejších navigačných aplikácií. V ich rozhraní sa taktiež nachádza aj nespočetné množstvo funkcií, ktoré pomáhajú s objavovaním okolia. Portál Xatakandroid teraz informuje, že do aplikácie smerujú nové funkcie založené na umelej inteligencii. Na základe dostupných informácií sa dozvedáme, že práve AI by mala Mapám Google priniesť celkom nový používateľský zážitok.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. EÚ sa chystá obmedziť hotovostné transakcie kvôli AML

K regulácii tohto typu sa schyľovalo už niekoľko mesiacov a rozhodnutie je súčasťou nových zákonov bojujúcich proti praniu špinavých peňazí. Ide o takzvané AML (Anti-money laundring). S tým bude súvisieť aj nové pravidlo na platby v hotovosti. Po novom bude každá platba nad 10 000 eur nelegálnou. Pre anonymné platby, ktoré v hotovosti presiahnu 3000 eur, bude platiť rovnaké pravidlo a budú spadať do nelegálnych transakcií.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Cez Garmin hodinky sa už dajú písať správy, dostali vlastnú komunikačnú aplikáciu

Garmin sprístupnil najnovšiu beta verziu softvéru pre hodinky Fénix 7 (základná aj Pro verzia)Epix 2 (základná aj Pro verzia) a ďalšie hodinky s totožným softvérom (Enduro 2, Quatix 7 a MARQ Gen 2) a takisto aj pre modely Forerunner 965Forerunner 955Forerunner 265 a Forerunner 255.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: