Tohtoročný veľtrh spotrebnej elektroniky CES naznačil smerovanie štvrtého najväčšieho výrobcu TV na svete. Tým je kvalitný obraz vďaka laserovej technológii TriChroma a ešte veľmi krátka doba odozvy daná najrýchlejším operačným systémom VIDAA U5 s profesionálnym herným režimom Game Mode Pro.

Nechýbajú ani novinky ako bionická laserová TV so zvukom vychádzajúcim priamo z obrazovky, 8K TV a široká ponuka špičkovo vybavených 4K ULED TV pre globálny trh na čele s Mini LED TV. Filmoví, športoví i herní fanúšikovia sa tak majú na čo tešiť. Veríme, že s formou HiSense nadviažeme dobré vzťahy a budete sa môcť tešiť na naše recenzie televízorov tejto značky.

TriChroma Laser TV

Hisense predstavil novú generáciu laserových televízorov s inovovanou obrazovou technológiou TriChroma. Tá používa RGB architektúru s využitím troch laserových lúčov, ktorá prináša živšie a jasnejšie farby v porovnaní s predchádzajúcou generáciou laserových TV (tá na projekciu obrazu využívala jeden alebo dva laserové lúče).

Dokáže ako prvá pokryť viac ako 90 % farebného spektra viditeľného ľudským okom a v súčasnosti predstavuje v kategórii veľkých TV najvyšší štandard. Farebný gamut novej generácie TriChroma Laser TV prevyšuje o 7 % farebný štandard televízneho vysielania a o 50 % najlepšie kino – dosahuje hodnotu 107 % štandardu BT2020 farebného TV vysielania a 151 % štandardu DCI-P3 pre filmové farby. V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi je vyšší aj jas, a to o 20 % – dosahuje hodnotu až 430 nitov a prevyšuje jas bežných TV.

Nezaostáva ani veľkosť projekčného plátna. Pohybuje sa od 75 až po úctyhodných 100 palcov. Na virtuálnom stánku Hisense sa objavila limitovaná edícia TriChroma Laser TV 100L9 Pro, ktorá má projekčnú jednotku v elegantnej kombinácii čiernej a medenej farby, vysúvajúce reproduktory a gigantické stopalcové antireflexné projekčné plátno v pevnom ráme. To ponúka široký pozorovací uhol a zaujímavé predstavenie aj pri dennom svetle bez zatiahnutých závesov alebo roliet.

Firma predstavila aj 75-palcový TriChroma Laser TV s vysúvacou obrazovkou – keď TV nepoužívate, veľká obrazovka sa elegantne zasunie do konzoly a vy môžete na stenu umiestniť napríklad obľúbenú grafiku; o obrazovke viete len vtedy, keď sami chcete. Tieto TV zamieria na masový trh.

Hisense predviedol aj svoju bionickú Sonic Screen Laser TV, u ktorej vychádza zvuk priamo z obrazovky – každý palec obrazovky je vlastne samostatnou, nezávisle ozvučenou jednotkou. V porovnaní s bežnými televízormi sú zvuky späté priamo s miestom deja na obrazovke. Projekčné plátno sa na mikrónovej úrovni doslova rozvibruje. Celý akustický vnem je preto oveľa komplexnejší a autentickejší a divácky zážitok je neporovnateľný. Bionické laserové TV sa objavia už tento rok aj na slovenskom trhu.

V kategórii veľkých televízorov s obrazovkou nad 65 palcov vidí Hisense budúcnosť práve v laserových TV. Pre ľudské oko je totiž táto zobrazovacia technológia prirodzenejšia a neunavuje. Okrem toho má laserová TV v porovnaní s rovnako veľkými LCD televízormi len polovičnú spotrebu elektrickej energie. Je aj výrazne ľahšia, a preto je jej inštalácia rýchla a jednoduchá – na rozdiel od ultra veľkých LCD televízorov sa všetko zaobíde bez stavebných úprav hovorí Matej Hušták, produktový manažér pre TV Hisense v ČR a SR.

8K ULED TV

Hisense predstavil aj svoju prvú 8K ULED TV U80G, vybavenú najlepšími dostupnými technológiami – Quantum Dot Colour s viac ako miliardou farieb, pokročilým priamym lokálnym stmievaním Full Array Local Dimming Pro, Dolby Vision IQ HDR a Dolby Atmos Audio. Nová TV je vybavená vlastnou čipovou súpravou Hi-View Engine Pro. Umelá inteligencia sa postará o extrémne rýchly upscaling; hardvér a softvér rovnakého výrobcu fungujú v symbióze. Výsledkom je čistý obraz v 8K kvalite a to aj keď je zdrojový obraz vo výrazne nižšom rozlíšení. Môžete si tak vychutnať pri streamovaní obsahu z internetu, počítača či mobilu, prehrávanie UHD Blu-Ray nosičov pri hraní hier aj pri sledovaní bežného televízneho vysielania.

Pestrá ponuka 4K ULED TV pre globálny trh

Na globálny trh príde pestrá ponuka nových 4K televízorov s technológiami Quantum Dot Colour, Full Array Local Dimming, Dolby Vision IQ Dolby Atmos Audio i filmárskym módom (FilmMaker Mode), ktorý premietne obsah v podobe, v akej bol naozaj natočený, teda bez softvérového vylepšenia obrazu. Objaví sa aj niekoľko modelov podporujúcich systém IMAX – s obrazovkou až 98 palcov a kvalitou obrazu i zvuku ako v Hollywoode. Medzi špičkovo vybavenými novinkami, ktoré tento rok prídu aj na slovenský trh, bol predstavený nový rad Mini LED televízorov 75U9G. Predstavujú to najlepšie v prémiovom rade QLED televízorov. Využívajú ultra tenké LED diódy, ktoré umožňujú veľmi detailné riadenie svetelného toku a stmievanie s milimetrovou presnosťou. Spolu s pokročilými algoritmami a ďalšími technológiami sa postarajú o verný obraz s potrebným kontrastom, prirodzenými farbami a hlbokou i skutočne temne čiernou.

Operačný systém

Hlavne milovníci hier ocenia nové ULED televízory Hisense s rýchlym operačným systémom VIDAA U5, navyše optimalizované pre herný režim Game Mode Pro. Sú vybavené technológiami, ktoré minimalizujú oneskorenie odozvy a zatmenie obrazovky počas hrania (Variable Refresh Rate a AMD FreeSync). Ak máte radi akčné a pretekárske hry, kde je každá milisekunda drahá, rýchlejšia reakcia vám dáva šancu uskutočniť dobre načasovaný ťah.

Dotykové obrazovky

Hisense predstavil aj dotykové obrazovky – napríklad na domáce vzdelávanie, asistované športovanie i prácu z domova. A tiež na využitie mimo domov – v zdravotníctve či priemysle. Spolu s umelou inteligenciou vecí a cloudovými službami tak Hisense ponúkne celý systém riešení pre život v čase „nového normálu“.

Ochutnávka – nová Mini LED TV Hisense 75U9G

Špičkový 4K UHD televízor Hisense 75U9G bude používať priame podsvietenie celej ULED obrazovky s vrstvou kvantových bodiek Quantum Dot Colour pomocou tenkých Mini LED diód. Spolu s technológiou Local Dimming Pro, špičkovým jasom 2000 nitov i pokročilými algoritmami ponúkne dokonalý obraz. Dokáže verne zobraziť najširšiu škálu farieb, dokonale vykresliť detaily i pohltiť hĺbkou obrazu – to všetko so širokým pozorovacím uhlom.

Čierna je skutočne čierna, biela je naozaj biela. O plynulosť obrazu sa postará panel s natívnou obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Televízor bude vybavený technológiou Dolby Vision IQ so svetelným senzorom na optimalizáciu obrazu, bude podporovať Dolby Atmos Audio i systém IMAX. Jeho jadrom bude doteraz najrýchlejší operačný systém VIDAA U5, ktorý ľahko sprístupní streamované služby v UHD kvalite, obsah z internetu, mobilu či počítača a aj TV vysielanie vrátane archívov. Samozrejmosťou je hlasové ovládanie. Jeho cena bude 3 890 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.