Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TCL, s vedúcim postavením na trhu spotrebnej elektroniky a druhý najväčší svetový výrobca televízorov, si z veľtrhu IFA 2019, ktorý sa konal na začiatku septembra v Berlíne, odniesla celkom desať rôznych ocenení. Uznanie pro televízory, audio produkty a automatické pračky značky TCL potvrdzujú ambície tohto výrobcu stať sa v Európe hlavnou značkou produktov spotrebnej elektroniky.

Každý rok sa v rámci rešpektovaného ocenenia IFA-PTIA (IFA Product Technical Innovation Award) hodnotia špičkové produkty spotrebnej elektroniky a víťazovi sú vyhlasovaní v spolupráci so spoločnosťou International Data Group (IDG) a Nemeckou obchodnou a priemyslovou komorou (GIC). Podľa IFA sa doposiaľ vybrané a ocenené produkty vždy stali míľnikmi vo vývoji, v odvetví spotrebnej elektroniky.

Pre rok 2019 bolo na toto prestížne ocenenie vybraných 24 produktov od 20 výrobcov, ktoré zahŕňali televízory, klimatizácie, automatické pračky, ľadničky a ďalšie produkty spotrebnej elektroniky. Medzi týmito produktami získala značka TCL dve ocenenia.

Ocenenie „Home Theater Gold Award“ pre vlajkovú modelovú radu televízorov TCL X10 Mini LED s novou generáciou displejov

 Táto, na svete prvá Mini LED Android TV a jeden z najtenších televízorov s technológiou podsvietenia Direct LED na trhu, kombinuje podsvietenie Mini LED s technológiou Quantum Dot a formáty 4K HDR Premium, Dolby Vision a natívny HDR10+ 100 HZ. Výsledkom je ostrá čierna a ohromujúce farby. TCL X10 Mini LED je na platforme Android TV s integrovanou službu Google Assistant s možnosťami hlasového ovládania. Televízor ponúka pohlcujúci zážitok zo zvuku Dolby Atmos, ktorý v spojení s soundbarom Onkyo 2.2 poskytuje zážitok porovnateľný s kvalitou ozajstného multikina. Všetko je potom doslova zarámované do elegantného a ultratenkého dizajnu. Modelová rada TCL Mini LED bude dodávaná v niekoľkých veľkostiach a funkciách. Verzia 4K vo veľkosti 65″ so soundbarom bude čoskoro uvedená na európsky trh.

Ocenenie „Anti-Pollution and Separate Washing Innovation Gold Award“ pre automatickou práčku X10-110BDI

 Táto automatická práčka posúva inteligentné technológie na novú úroveň a dáva nový význam spojeniu slov “životný štýl”. Práčka využíva technológiu ultrazvukového čistenia, prielomové riešenie v porovnaní s existujúcimi technológiami prania. Práčka môže byť využitá na umývanie pohárov, čistenie šperkov a nositeľných zariadení rovnako tak ako k praniu bielizne. „Bezdverová“ práčka s viacbubnovou technológiou sa chváli tvrdením „100% pollution-free“. Na jej ovládanie je možné využiť ovládanie hlasom využívajúce AI alebo mobilnú aplikáciu, či 12,3″ dotykový displej.

Veľtrh IFA 2019 bol svedkom vôbec prvého predstavenia automatických práčok a chladničiek spoločne s produktami pre klimatizácie značky TCL pre európsky trh. TCL chce poskytnúť európskym spotrebiteľom vysoko výkonné a energeticky úsporné produkty a zároveň chce predstaviť stratégiu tejto spoločnosti, ktorá sa zobrazuje v spojení výrazov “AI x IoT”, teda spojenie umelej inteligencie a internetu vecí pre inteligentné domácnosti.

Soundbar TCL RAY∙DANZ je zástupcom najnovších audio produktov značky TCL a získal sedem rôznych ocenení od rôznych autorít

 Tento soundbar bol zaradený do kategórie “Best New Audio Products at IFA 2019” a “Best Audio Equipment of IFA 2019” spoločnosťou Android Authority respektíve IGN. Tento originálny soundbar získal taktiež ocenenie „Best of IFA 2019” od médií ako sú Android Headlines, GadgetMatch, Soundguys a Ubergizmo. Ocenenie “Best Tech of IFA 2019” bolo udelené tomuto soundbaru webom Digital Trends.

TCL RAY∙DANZ je soundbar s 3.1kanálovým zvukom a Dolby Atmos®, naviac má bezdrôtový subwoofer. Soundbar je navrhnutý tak, aby poskytoval prémiový domáci audio zážitok a široké zvukové pole. Na každej strane má dva reproduktory s bočným vyžarovaním do odrážačov, ktoré ohýbajú zvuk do presného uhlu pre vytvorenie prirodzeného dozvuku a pre zabezpečenie omnoho širšieho zvukového poľa. Tretí reproduktor s predným vyžarovaním zabezpečuje kryštalický zvuk dialógov s presným umiestením jednotlivých hlasov. Dolby Atmos s virtuálnymi výškovými kanálmi simuluje nadhlavový zvuk a vytvára efekt 360 stupňového zvuku, bez toho aby bolo nutné pridávať ďalšie reproduktory s vyžarovaním do výšky. Subwoofer môže byť prepojený bezdrôtovo a zabezpečí basy pre zavŕšenie skutočne pohlcujúceho zvukového zážitku, pri ktorom sa bude doslova triasť podlaha.

Naozaj bezdrôtové slúchadlá TCL SOCL 500TWS získali ocenenie spoločnosti IGN “Best Audio Equipment of IFA 2019”

Najnovšie štuple, slúchadlá TCl SOCL 500 TCL, ponúkajú širokú paletu hravých farebných variant a sú balené v polopriehľadnom obale. Originálny prepravný obal dovoľuje používateľom overiť, či ich slúchadlá sú vo vnútri, bez toho aby prepravný obal museli otvárať. Slúchadlá ponúkajú výrazný zvukový prednes vďaka meničom s priemerom 5,8 mm. Originálne riešenie tvaru slúchadiel využíva celý vonkajší zvukovod pre lepšie a prirodzenejšie uchytenie. Štuple s oválnou zakrivenou akustickou trubicou zabezpečia lepšie a pohodlnejšie usadenie pre väčšinu uší. TCL SOCL 500TWS zvládnu až 6,5 hodín nepretržitého prehrávania audio súborov. Navyše je k dispozícii zdroj napájania pre ďalších 19,5 hodín ukrytý v powerbanke prepravného obalu. Inteligentný dizajn antény pre Bluetooth umožňuje slúchadlám byť spoľahlivo pripojeným k zdroju hudby aj v oblastiach s vysokou koncentráciou ďalších Bluetooth zariadení, kde by inak hrozilo výrazné rušenie signálu.  TCL SOCL 500TWS spĺňajú podmienky certifikácie IPX4 a odolajú striekajúcej vode. Používateľ tak môže byť bez obáv aj pri používaní slúchadiel napríklad behom ľahkej dažďovej prehánky.

Audio produkty predstavené na IFA 2019 boli navrhnuté a vyvinuté divíziou TCL Entertainment Solutions (TES) založenou v roku 2018. Aktivity divízie TES predstavujú strategický vstup spoločnosti TCL na náročný trh s audio produktami. TES produkty sú navrhnuté pre súčasnosť s ohľadom na budúcnosť a ponúkajú široké produktové portfólio, a vytvárajú tak cestu pre nových používateľov produktov značky TCL.

Viac o TCL prezentácii na výstave IFA

TCL predstavilo smartfón Plex a pripravuje QLED 8K televízory (VIDEO TOUCHIT)

Značky: