Počas výstavy IFA sme sa boli pozrieť aj na stánku spoločnosti TCL.

Čínska spoločnosť na výstave predstavovala predovšetkým najnovšie 8K televízory, ktoré sa dostanú na trh v polovici budúceho roka. Ich 4K verzie sa dokonca objavia aj na slovenskom trhu ešte počas tohto roka. Televízory sú vyrábané v Európe a disponujú modernými technológiami QLED a Mini LED a dosahujú jas až 1200 nitov.

Keďže TCL nie je len o televízoroch a zastupuje napríklad aj také značky ako BlackBerry alebo Alcatel, na výstave IFA bol predstavený nový smartfón už priamo pod značkou TCL. Tento model nesie označenie TCL Plex. Smartfón nás zaujal svojim displejom a fotoaparátom, ktorý vynikal hlavne v zlých svetelných podmienkach. Zaujímavá je aj jeho cena 329 eur.

Pozrite si novinky od TLC v našom videu priamo z výstavy IFA:

Ďalším telefónom, ktorý spoločnosť TCL predstavila na výstave IFA, bola nová verzia modelu Alcatel 3X. Smartfón prichádza s uhlopriečkou 6,25-palca a 4000 mAh batériou. Aj tento telefón má opäť veľmi dobrý displej a hodnotný dizajn. Cena na slovenskom trhu bude počas októbrového spustenia predaja len 149 eur. 

TCL predstavilo aj inteligentné hodinky pre deti, ktoré obsahujú kameru, takže rodič môže na diaľku sledovať čo sa okolo dieťaťa deje. TCL sa pozrelo aj do budúcnosti a ukázalo aj vizionárske produkty, ako napríklad telefón vyrobený z jedného kusa skla ale aj vlastný skladateľný smartfón. Viac sa dozviete v našom redakčnom videu.

Prečítajte si aj:

Samsung predstavil cenovo dostupné 5G telefóny a najnovšie QLED 8K televízory (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.