Výrobcovia zariadení starostlivosti o telo neustále rozširujú svoj sortiment. Oclean ako výrobca zubných kefiek, ponúka ku kefkám aj bohaté príslušenstvo. Jedným z takýchto zariadení je aj Oclean S1, sterilizátor zubných kefiek.

Dizajn a prevádzka

Dizajn zariadenia je inšpirovaný staršou stolnou lampou so zapínaním na šnúrku. Pod krytom je úložný priestor na štyri zubné kefky, pričom sterilizačná dióda, ktorá je umiestnená v spodnej časti krytu, dokáže súčasne sterilizovať dve hlavice zubných kefiek. Bočné úchyty slúžia len na uloženie zubných kefiek, bez dezinfekcie. V samotnom zariadení sa dajú sterilizovať aj holiace strojčeky.

Celý proces funguje na báze UVC žiarenia. V zariadení je batéria s kapacitou 1000 mAh, ktorá vydrží niekoľko mesiacov prevádzky a nabíja sa približne 2,5 hodiny cez USB-C konektor (kábel je súčasťou balenia).

Sterilizácia kefiek prebieha automaticky každých 6 hodín a trvá 5 minút. Sterilizáciu môžete aktivovať aj manuálne, potiahnutím za šnúrku. O prebiehajúcom procese vás informuje modré podsvietenie kupoly sterilizátora.

Celé zariadenie sa montuje na stenu prostredníctvom odnímateľného zadného krytu, ktorý sa lepí 3M páskou. Najlepšie drží na obklade, ktorý je potrebné pred inštaláciou očistiť a odmastiť. Zariadenie začne fungovať až po pripevnení zadného krytu prístroja, bez neho je z bezpečnostných dôvodov proces sterilizácie nemožný.

Zariadenie sa dá objednať zo zahraničného e-shopu, teraz za 29,95 eura.

V redakcii sme otestovali aj množstvo sonických zubných kefiek a iného príslušenstva. Prečítajte si naše skúsenosti s nimi v súhrnnom článku.

  • Oclean S1Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
  • Oclean S1Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
  • Oclean S1Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
  • Oclean S1Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
  • Oclean S1Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk

Prečítajte si aj:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.