Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Prešovčania budú mať v Kysaku lepšie prípoje na všetky IC vlaky
  • Pre výluku do Viedne vlakom iba z petržalskej stanice
  • Na Zemplíne autobusmi až do Michaloviec, týka sa to aj nočných vlakov

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upozorňuje na niekoľko zmien v cestovnom poriadku, ktoré budú platiť od nedele 3. marca. Upravený cestovný poriadok prinesie výrazné zlepšenie prípojov na všetky vlaky InterCity (IC) pre obyvateľov Prešova a okolia. Zmeny prináša aj blížiaca sa výluka medzi Slovenskom a Rakúskom či ďalšia fáza elektrifikácie trate na Zemplíne.

Prešov a okolie

Osobné vlaky na linke Košice – Prešov budú v stanici Kysak počas dňa zabezpečovať prípoje na všetky IC vlaky. Prestupný čas z IC vlaku na osobný vlak do Prešova bude 4 minúty, v opačnom smere 5 minút.

Viedeň s IC vlakom

Kvôli rekonštrukcii a elektrifikácii trate Devínska Nová Ves – Marchegg (Rakúsko) zo strany Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) bude od pondelka 4. marca zastavená prevádzka medzištátnej linky REX Bratislava hl. st. – Marchegg – Wien Hbf.

Cestujúci do Viedne budú môcť využiť linku REX Bratislava-Petržalka – Kittsee – Wien. Pre tých do Marcheggu je pripravená náhradná autobusová doprava podľa cestovného poriadku na webe – ZSSK ZSSK | Výluky. Medzi hlavnou stanicou a Petržalkou budú môcť cestujúci využiť linku MHD č. 93 a N 93 a pri kontrole predložiť cestovný lístok na vlak.

Bez prestupu sa cestujúci do Viedne dostanú aj vlakmi IC 44 (Košice 7:34 – Wien Hbf. 13:24) a IC 45 (Wien Hbf. 14:42 – Košice 20:27), ktoré v hlavnom meste zastavujú a zastávkach Bratislava predmestie, Bratislava-Nové Mesto a Bratislava-Petržalka a cez Kittsee idú až do Viedne.

Autobusom do Michaloviec

V súvislosti s elektrifikáciou úseku Bánovce nad Ondavou – Humenné, ktorú zastrešujú ŽSR, bude pozastavená železničná doprava na úseku Michalovce – Strážske. Autobusy náhradnej dopravy budú po novom jazdiť v úseku Michalovce – Stakčín a Michalovce – Medzilaborce mesto. Nahradené autobusmi budú aj vlaky na trati Prešov – Strážske v úseku Nižný Hrabovec – Humenné.

Zmeny sa dotknú aj nočných rýchlikov R 614 (Humenné 21:30 – Bratislava hl. st. 5:33) a R 615 ZEMPLÍN (Bratislava hl. st. 22:27 – Humenné 6:50) a vlakov EuroNight 442 (Humenné 19:10 – Praha hl. n. 7:48) a EN 443 SLOVAKIA (Praha hl. n. 22:14 – Humenné 10:50), ktoré pôjdu len po/z Michaloviec.

Značky: