Presný termín Google nezverejnil. 

Android 9 Pie tu máme už vyše týždňa. Niekoľko zariadení má už k dispozícii aktualizáciu, no väčšina si musí počkať. O sprístupnení aktualizácie totiž nerozhoduje Google ale samotný výrobca smartfónu. V najbližších mesiacoch sa aktualizácie na Android 9 môžu dočkať aj lacnejšie zariadenia, kde Google pripravuje špeciálnu odľahčenú verzie operačného systému, známu aj ako Android Go.

Android Pie Go bude rovnako určený pre tie najlacnejšie zariadenia ako jeho predchodca Android Oreo Go. Odľahčenému Androidu postačuje pre bezproblémové fungovanie len 1 GB pamäte RAM. Vďaka tomu je ideálnou voľbou pre zariadenia určené pre rozvojové trhy, kde hlavným kritériom pri kúpe je cena. Aktuálne je týmto Androidom vybavených už viac ako 200 modelov smartfónov v 120 krajinách sveta.

Najnovší Android Go, ktorý bude dostupný na jeseň prinesie rýchlejšie načítavanie operačného systému a viaceré bezpečnostné novinky. Pre odľahčený Android je aktuálne dostupných aj niekoľko desiatok aplikácií, ktoré nesú v názve označenie Go či Lite.  

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Android 9 Pie je tu: Google bude sprístupňovať nové funkcie postupne

Značky: