Herné smartfóny, nie sú v dnešnej dobe, už ničím výnimočným.

Ich história sa datuje do roku 2000. V tom čase, Nokia spustila pomerne netradičný model telefónu N-Gage, ktorý bol špeciálne navrhnutý na hranie hier. Po dlhšej prestávke, tento trend opäť ožíva. Aktuálna generácia herných zariadení, akými sú napríklad Razer Phone a Asus ROG Phone, ponúka už podstatne odlišné možnosti mobilného hrania.

Spoločnosť Xiaomi taktiež vstúpila do herného segmentu a predstavila vlastný modelový rad herných zariadení BlackShark. Na druhej strane, najväčší výrobcovia smartfónov, ako Apple, Huawei a Samsung, zatiaľ nepredstavili vlastné herné zariadenie, aj keď niektorí z nich sa pokúsili prezentovať niektoré svoje vlajkové modely, ako smartfóny určené na hranie hier.

Zdá sa, že aktuálne chce aspoň Samsung s tým niečo spraviť, ibaže nie sme si úplne istí, či je to správna cesta. Divízia Samsung Display nedávno podala patent na zariadenie, ktoré nápadne pripomína skladací smartfón a herné zariadenie súčasne. V prípade roztvorenia, zariadenie vyzerá veľmi podobne ako tablet s ovládačom D-pad, pričom je na protiľahlej strane vidieť aj sadu tlačidiel.

Herné zariadenie dokonca umožňuje používateľom hrať hry aj pri zloženom stave a menším displejom. Skladateľné herné zariadenie od Samsungu, vyzerá tak trochu prerastene. Je pravdepodobne väčšie ako prenosná herná konzola PlayStation Vita, ale o niečo menšie, ako herná konzola Nintendo Switch.

Herné smartfóny na svoju najväčšiu slávu ešte iba čakajú, ale v prípade nového konceptu od Samsungu sa zdá, že toto odvážne zariadenie má viac nevýhod ako výhod.

Pokiaľ plánuje spoločnosť Samsung skutočne predstaviť zariadenie z obrázkov, tak bude pravdepodobne veľmi drahé. Takisto je otázna aj konkurencieschopnosť, pretože na trhu je už niekoľko úspešných prenosných herných zariadení.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Umelá inteligencia Huawei Mate 20 Pro dokončila symfóniu starú dvesto rokov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.