Nástupca pôvodného Razer Phonu prichádza s jedinečnými funkciami a rôznymi vylepšeniami.

Obrazovka herného zariadenia dostala 5,7-palcový LCD QHD displej s pomerom strán 16:9. Nový displej je o 50 % jasnejší, ako pri pôvodnom modeli a mal by dosahovať mimoriadne dobré výsledky hlavne v tmavých scénach. Displej si zachoval obnovovaciu frekvenciu až do 120 Hz, čím sa dosiahla dokonalá zobrazovacia schopnosť. Podporované je aj HDR a DCI-P3 pre lepšie vizuálne vyobrazenie hier a videí.

Čipová sada Snapdragon 845 dostala nový chladiaci systém parných komôr. Cieľom spoločnosti Razer bolo, aby čipset nikdy nezaznamenal zníženie výkonu z dôvodu prehrievania (thermal throttling). Smartfón dostal 8 GB pamäte RAM a 64 GB ukladacieho priestoru UFS. Pamäť je možné rozšíriť aj pomocou MicroSD kariet.

Batéria s kapacitou 4 000 mAh podporuje rýchle nabíjanie QuickCharge 4.0, ako aj rýchle bezdrôtové nabíjanie Qi – až 15 W. Kvôli nabíjaniu Qi je zadná stena vyrobená zo skla, pričom bočné hrany sú kovové s CNC opracovaním. Smartfón je odolný voči vode a prachu na úrovni IP67.

Logo na zadnej strane zariadenia je podsvietené a podporuje technológiu Chroma. Spoločnosť Razer má tiež novú dvojicu USB-C slúchadiel so synchronizovaným RGB osvetlením. Tie sa pritom predávajú samostatne. Zo smartfónu sa odstránil 3,5 mm konektor pre slúchadlá, ale Razer spolu s telefónom dodáva 24-bitový DAC.

Duálna kamera sa dočkala výrazných vylepšení a Razer Phone používa snímače od Sony. Hlavný 12 Mpx snímač má funkciu Dual Pixel AF a optickú stabilizáciu obrazu (OIS) so svetelnosťou f/1.75. Druhý 12 Mpx snímač dostal teleobjektív s 2-násobným zoomom a svetelnosťou f/2.6.

Video je možné nahrávať pri rozlíšení 2160p so 60 fps. V spomalenom režime je video zaznamenávané pri 1080p so 120fps. Predná selfie kamera dostala 8 Mpx snímač s pevným ostrením a schopnosťou nahrávať video 1080p pri 60 fps.

Pre dokonalý multimediálny zážitok dostal Razer Phone 2 aj silné predné stereo reproduktory s Dolby Atmos a každý z nich je napájaný špeciálnym zosilňovačom. Telefón prichádza s Android 8.1 Oreo, ale Razer sľubuje, že sa čoskoro dočkáme aktualizácia na Android Pie.

Razer Phone 2 je možné si objednať už dnes za cenu 850 – 950 eur. Vyššia cena je pri modeli, ktorý bude mať úpravu Satin a príde neskôr. K dispozícii je aj množstvo doplnkov. Bezdrôtová nabíjačka Razer, kožené a kevlarové ochranné puzdro, spolu s ochranným sklom.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei 16. októbra predstaví aj Mate 20X, herný smartfón s obrovským OLED displejom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.