Edge sa tiež zmení na samostatný produkt, dostupný bude pre ďalšie operačné systémy.

Špekulácie posledných dní sa potvrdili. Microsoft oficiálne oznámil, že pripravuje významnú zmenu v prehliadači Edge. Ten už v budúcnosti nebude využívať jadro EdgeHTML, ale open-source technológiu Chromium, ktorá je základom prehliadača Google Chrome a zopár ďalších. Z technologického hľadiska sa tak nový Edge bude viac podobať práve na prehliadač od Googlu.

Microsoft tvrdí, že vďaka tomuto kroku získajú používatelia jeho prehliadača lepšiu kompatibilitu na všetkých webových stránkach. Zároveň však budú môcť naďalej využívať benefity, ktorými disponuje aj aktuálna verzia prehliadača a to je najlepšia optimalizácia batérie a integrácia so systémom Windows. Prechod na open-source jadro uľahčí prácu aj vývojárom, ktorí nebudú musieť optimalizovať webové stránky pre jadro EdgeHTML.

K zmenám v jadre prehliadača Edge dôjde počas roka 2019. Microsoft zároveň začne svoj prehliadač aktualizovať častejšie a nezávisle od veľkých aktualizácií operačného systému Windows 10. Edge bude tiež dostupný vo verzii pre macOS a ďalšie platformy. Spomína sa Windows 7 a 8. Microsoft sa zároveň bude podieľať na zlepšovaní samotného open-source jadra Chromium.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Koniec prehliadača Edge? Microsoft pripravuje jeho nástupcu s technológiou Chromium

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit