Nová generácia príde na trh koncom roka.

Projekt Google Glass spôsobil v roku 2012 veľký rozruch. Postupne sa však začali prejavovať nedostatky ako neoptimálny zážitok z používania a najmä slabá výdrž batérie. Okuliare sa preto nikdy nedostali do voľného predaja, ale vrátili sa na stoly dizajnérom. Tí začali pripravovať ďalšiu generáciu.

Google údajne pracuje až na dvoch variantoch svojich okuliarov. Jeden model by sa mal na trhu objaviť už koncom tohto roka. Bude pripomínať pôvodnú verziu, k bežným používateľom sa však opäť nedostane. Google totiž plánuje sprístupniť okuliare iba firmám.

Druhá generácia by sa mala spoliehať na rovnaký dizajn, ako využíval jej predchodca. To znamená malý displej v oblasti pravého oka, ktorý zobrazuje potrebné informácie. Pre porovnanie, okuliare Microsoft HoloLens zobrazujú rozšírenú realitu priamo pred používateľom.

Nová verzia by však mala byť odolnejšia (pôvodné okuliare boli pomerne krehké) a používateľ bude môcť Google Glass zložiť rovnako ako klasické okuliare. Cenu ani dátum vydania nepoznáme, avšak Google bude chcieť priamo konkurovať ostatným produktom, ktoré sú už teraz dostupné na trhu. Ako sme spomenuli, Glass by mali byť určené iba vybranej časti trhu – firemným zákazníkom. Bežní spotrebitelia si budú musieť na svoju príležitosť ešte počkať.

Informáciu priniesol portál Re/code.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit