Tieto slúchadlá síce v oficiálnom popise spomínajú technológiu DTS Headphone:X, avšak tá je dostupná iba v prípade, že ich používate s herným počítačom OMEN od HP, ktorý ju má v sebe zabudovanú.

V praxi to tiež znamená, že s takýmto počítačom môžete pravdepodobne použiť hocaké 3,5 mm slúchadlá a využiť potenciál virtuálneho priestorového zvuku.

Slúchadlá OMEN od HP Headset 800 sú na pohľad pomerne masívne a trochu nám pripomínajú model Siberia od SteelSeries. Možno to nie je náhoda, HP s touto firmou v minulosti spolupracovalo na vývoji vlastného headsetu.

Mikrofón je k slúchadlám pripojený napevno, a to sa týka aj kábla, ktorý obsahuje dva 3,5 mm konektory. Jeden pre slúchadlá a druhý pre mikrofón. Súčasťou balenia je redukcia, ktorá ich spojí do jedného 3,5 mm konektora.

Ako sme už naznačili, Headset 800 umožňuje prepojenie s počítačom iba pomocou 3,5 mm kábla. V jadre ide o klasické stereo slúchadlá, ktoré neponúkajú extra funkcie a ani aplikáciu na úpravu nastavení. Ich základná funkcionalita je však dobrá – vyhovovali nám z hľadiska pohodlia pri nosení (sú pomerne ľahké) aj veľmi dobrou kvalitou reprodukovaného zvuku, vzhľadom k cene.

Cena: 59,90 EUR
Zapožičal: HP

Parametre testovaných slúchadiel:

 OMEN od HP Headset 800
Meniče53 mm
Frekvenčný rozsah20 Hz – 20 kHz
Impedancia32 Ω
DTS Headphone:XIba v kombinácii s počítačom OMEN od HP
MikrofónÁno, neodnímateľný
Pripojenie3,5 mm jack, 2-metrový kábel

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia SteelSeries Arctis 5: Herné slúchadlá s kvalitnou reprodukciou zvuku a výborným dizajnom

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit