Herná myš značky OMEN prináša dobrý komfort pri používaní a funkčnú výbavu.

OMEN Vector Gaming Mouse je herná myš strednej triedy s dobrou výbavou. Vo výbave má celkovo 6 nastaviteľných tlačidiel – dve hlavné, scrollovacie koliesko, ktoré je možné stláčať, tlačidlo na zmenu profilu a dve bočné tlačidlá. Je to štandardná výbava herných myšiek.

Dizajn myšky je mierne pretiahnutý a prispôsobený pre pravákov. Boky myši majú drsnejšiu povrchovú úpravu, aby sa myš nešmýkala v ruke. K dispozícii je tiež operadlo pre palec. OMEN Vector Gaming Mouse má hmotnosť 145 gramov. Tento parameter je možné čiastočne regulovať pomocou 5 gramových odnímateľných závaží. Tých je celkovo 5, takže si môžete znížiť hmotnosť na 120 gramov. Niektorí používatelia to možnože využijú.

Základom myši je optický senzor OMEN Radar 3, ktorý výrobca vyrobil v spolupráci s firmou PixArt. Tá je v segmente herných myší veľmi dobre známa a k správaniu sa tohto senzora nemáme pripomienky. Bude vyhovovať rekreačným hráčom a aj náročnejším používateľom. Senzor ponúka nastaviteľné rozlíšenie na úrovni 100 až 16 000 DPI a zrýchlenie na úrovni 50G.

OMEN Vector Gaming Mouse

OMEN Vector Gaming Mouse. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

OMEN Vector Gaming Mouse ponúka životnosť tlačidiel na úrovni 50 miliónov stlačení. Pocit zo stláčania je na dobrej úrovni, hoci, v prípade ľavého tlačidla by sme ocenili rýchlejšiu spätnú väzbu. K pravému tlačidlu nemáme pripomienku. Tlačidlá sú pri stláčaní pomerne tiché, testovali sme už aj hlučnejšie herné myšky.

Myška má vo výbave aj podsvietenie. Efekty si môžete prispôsobiť pomocou softvéru OMEN Command Center. Ten si stiahnete z obchodu Microsoft Store pre Windows 10. Tento softvér takisto umožňuje meniť nastavenie jednotlivých tlačidiel a priradiť im aj makrá.

K dispozícii je tiež nastavenie jednotlivých citlivostí myšky a nastavenie rýchlosti vzorkovania od 125 do 1000 Hz. Rovnako si môžete nastaviť, ako vysoko je možné zdvihnúť myš pred zastavením sledovania snímača.

OMEN Vector Gaming Mouse

OMEN Vector Gaming Mouse. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Verdikt

OMEN Vector Gaming Mouse ponúka dobrú výbavu a kvalitné spracovanie. V cene do 40 eur ide o jednu z lepších herných myší, ktoré sme testovali.

Z hľadiska dizajnu či funkčnej výbavy nemáme pripomienky, myš ponúka všetko, čo v tejto cenovej kategórii očakávame – kvalitný snímač, prvotriedne vyhotovenie, protišmykové boky a podsvietenie. Pridanou hodnotou je kvalitný softvér a možnosť meniť hmotnosť myšky.

OMEN Vector Gaming Mouse

thumbs-up-icon

Páčilo sa nám

  • Nastaviteľná hmotnosť
  • Prvotriedne spracovanie
  • Užitočný softvér
  • Kvalitný senzor

thumbs-down-icon

Nepáčilo sa nám

  • nič podstatné

Cena: 37 eur

Zapožičal: HP

Prečítajte si aj:

Herné slúchadlá OMEN by HP Mindframe Prime: Schladia vaše uši a potešia funkciami (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit