V novom vydaní Ondrejovho sveta sme sa pozreli najprv na to, ako kulminuje obchodná vojna medzi USA a Čínou a spoločným menovateľom je Huawei.

Táto firma sa totiž nechala počuť, že na jeho vlastnom operačnom systéme Oak už beží až milión zariadení. Apple následne prehlásil, že prenesie výrobu iPhonov z Číny do iných krajín. Výrobcom týchto telefónov však bude stále Foxconn. A keďže táto firma má fabriku pri Nitre, môže sa stať, že tieto telefóny sa budú vyrábať na Slovensku. Mimochodom táto fabrika teraz vyrába LCD a OLED televízory.

Ďalej sa v Ondrejovom svete venujeme aj symetrii pri telefónoch Sony Xperia. Aktuálna vlaková loď už má 3 fotoaparáty vzadu a pripravovaná novinka ich bude mať dokonca až 6. Tak uvidíme, ako to bude fotiť. V Ondrejovom svete Hovoríme aj o najnovšom športovom náramku Xiaomi Band 4, ktorý sa bude predávať za zaujímavú cenu 25 eur. Ak budete chcieť, môžete si priplatiť za NFC verziu.

Neuveríte, ale Japoncom Apple povolí používať NFC v telefónoch iPhone na to, aby tu mali uložený svoj občiansky preukaz. Zatiaľ si pritom Apple držal svoj NFC systém len pre vlastný platobný systém a nikomu ho nechcel sprístupniť ani za svet. Zdá sa, že sa blýska na lepšie časy, dokonca Apple Pay prichádza na Slovensko.

A konečne ideme k nadpisu tohto článku. Áno, cez Facebook Applause si budete môcť zarobiť, ak sa dobrovoľne začnete deliť o vaše osobné údaje a zážitky a budete brať za ich pravdivosť aj garanciu. Ak sa tak stane, dostanete od Facebooku peniaze, ale zatiaľ nie je jasné koľko 🙂

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.