Ďalší modelový rad čoskoro obdrží prvú beta verziu najnovšieho systému.

Nová verzia používateľského rozhrania One UI 6 sa po malých problémoch konečne dostala k prvým majiteľom telefónov série Galaxy S23. Aktuálne firmvér založený na Androide 14 mieri aj na telefóny série Galaxy S22. Pokým aktualizácia pre telefóny série Galaxy S23 sa už rozšírila do viacerých krajín, tak sa očakáva, že verzia pre Galaxy S22 bude najskôr k dispozícii pre kórejských používateľov, a neskôr sa dostane aj do USA, Nemecka, Číny a ďalších krajín.

Ak sa chcú používatelia v týchto krajinách zaregistrovať do beta programu so svojím podporovaným zariadením, tak to môžu spraviť prostredníctvom aplikácie Samsung Members. Oficiálne uvedenie One UI 6 bolo začiatkom minulého týždňa, po čom na komunitnom fóre spoločnosti Samsung bola otvorená samostatná sekcia venujúca sa rozhraniu One UI 6 beta pre rad Galaxy S22. Pokiaľ to zoberieme z nadhľadu, tak sa dá tvrdiť, že ide o akúsi propagáciu blížiaceho sa vydania najnovšej beta verzie rozhrania One UI pre ďalšie telefóny spoločnosti Samsung.

Aj preto je potrebné očakávať, že beta program One UI 6 vrátane systému Android 14 bude pre sériu Galaxy S22 dostupný už v najbližších týždňoch. Hoci je sekcia propagujúca One UI 6 dostupná len pre používateľov vo Veľkej Británii a Indii, v najbližšej dobe sa očakáva jej rozšírenie aj do ďalších krajín uvedených vyššie.

Na Slovensku nie je beta program dostupný. Slováci si preto musia počkať na finálnu verziu nadstavby One UI 6, ktorá je určená pre širokú verejnosť, a ktorá bude dostupná odhadom na jeseň, resp. koncom roka 2023.

Aktualizované budú aj modely strednej triedy Galaxy A73, A72, A54, A53, A52, A34, A33, A24, A14, A13 a A04. Tieto telefóny by mali byť dokonca aktualizované ešte tento rok, prípadne začiatkom budúceho roka. Aktualizácie na najnovší Android 14 sa však dočkajú aj modely Galaxy M54, M53 5G, M33 5G a M23 spolu s Galaxy F54, F23 a F14 5G. Aktualizačný maratón uzatvorí Galaxy Xcover6 Pro a rad Galaxy Tab S8.

Veľký zoznam zariadení, ktoré dostanú Android 14 / One UI 6, nájdete na tomto odkaze.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.