Po malých problémoch je všetko na správnej ceste.

Pred týždňom sa začali objavovať správy o problémoch s vydaním aktualizácie One UI 6 Beta, ktorá bola odložená na neurčito. Pokým prví používatelia mali mať túto najnovšiu verziu systému nainštalovanú vo svojich zariadeniach série Galaxy S23 už začiatkom augusta, tak spoločnosť oznámila, že zavádzanie systému odkladá. A to aj napriek tomu, že samotný Samsung tvrdil, že Android 14 bude pre Galaxy telefóny vydaný ešte skôr, ako tomu bolo minulý rok pri Androide 13. Zdá sa však, že veci sa pohli správnym smerom.

Presne po týždni portál GSMArena informuje, že spoločnosť Samsung konečne vydala verziu One UI 6 Beta pre telefóny série Galaxy S23. Aktualizácia firmvéru založená na systéme Android 14 je už dostupná pre používateľov v USA, Nemecku a Južnej Kórei. Pokiaľ sa používatelia v týchto krajinách chcú zaregistrovať do beta programu so svojím podporovaným zariadením, tak to môžu spraviť prostredníctvom aplikácie Samsung Members.

Samsung zverejnil aj snímky obrazovky nového dizajnu widgetov a ponuky rýchlych nastavení, ktorý niektorým ľuďom pripomína Harmony OS od Huawei alebo Origin OS od Vivo. V každom prípade je konečne vidieť aj v podaní rozhrania spoločnosti Samsung niečo nové a svieže.

Nižšie v článku si môžete pozrieť, ktoré zariadenia budú v najbližších mesiacoch aktualizované na One UI 6. Ako prvá bude aktualizovaná séria Galaxy S23. Aktualizáciu pritom obdržia všetky modely Galaxy S od série Galaxy S21, vrátane modelov Galaxy Z Fold3/4 a Z Flip3/4.

Aktualizované budú aj modely strednej triedy Galaxy A73, A72, A54, A53, A52, A34, A33, A24, A14, A13 a A04. Tieto telefóny by mali byť dokonca aktualizované ešte tento rok, prípadne začiatkom budúceho roka. Aktualizácie na najnovší Android 14 sa však dočkajú aj modely Galaxy M54, M53 5G, M33 5G a M23 spolu s Galaxy F54, F23 a F14 5G. Aktualizačný maratón uzatvorí Galaxy Xcover6 Pro a rad Galaxy Tab S8.

Zoznam zariadení, ktoré dostanú Android 14 / One UI 6:

Galaxy S

Galaxy Z

Galaxy A

Galaxy M

  • Galaxy M54
  • Galaxy M53 5G
  • Galaxy M33 5G
  • Galaxy M23

Galaxy F

  • Galaxy F54
  • Galaxy F23
  • Galaxy F14 5G

Galaxy Xcover

  • Galaxy Xcover6 Pro

Galaxy Tab

Zdroj: GMSArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.