Tá je zatiaľ dostupná iba obmedzenému počtu testerov.

S užitočnými nástrojmi umelej inteligencie sa môžeme stretnúť na každom kroku, pričom viaceré z nich sú používateľom dôverne známe už veľmi dlho. Jednou z týchto funkcií je aj Magic Erase, čiže funkcia v štýle Čarovného zmizíka, ktorá je za určitých podmienok k dispozícii vo Fotkách Google. Dobrou správou však je, že táto funkcia bude čoraz dostupnejšia, keďže čoskoro by mala byť k dispozícii aj pre používateľov Android aplikácie OneDrive od Microsoftu

Funkcia Magic Erase by mohla aj v podaní spoločnosti Microsoft využívať generatívnu AI na vyplnenie miesta na fotografii po tom, čo bol z nej vymazaný neželaný objekt. Tento krok však nie je vôbec prekvapením, keďže všetky technologické spoločnosti sa v týchto mesiacoch snažia výrazným spôsobom naskočiť na čoraz populárnejšiu AI vlnu. Na internete sa však objavil aj rozbor APK súboru, ktorý odhaľuje funkcie, ktoré budú v budúcnosti súčasťou tohto nástroja. Keďže ide o test, tak je možné, že niektoré z nich sa do finálnej verzie nakoniec ani nedostanú. Na druhej strane je aj ťažké odhadnúť, kedy sa funkcia Magic Erase dostane do “ostrej prevádzky”.

Samsung Cloud a OneDrive

Funkcia Magic Erase bola spozorovaná v najnovšej verzii Microsoft OneDrive 7.1 beta 1 pre Android.  Reťazce APK súboru naznačujú, že Microsoft skutočne pracuje na pridaní funkcie Magic Erase, ktorá bude využívať umelú inteligenciu na generatívne vymazávanie. Táto funkcia umožní odstrániť oblasti, ktoré na fotografii nechcete mať a funguje rovnakým spôsobom, ako pri ostatných konkurenčných riešeniach. Na odstránenie vybraného objektu stačí použiť štetec. Po tom, čo bude objekt odstránený, tak AI vyplní prázdne miesto, aby tento obrázok vyzeral tak, ako by tam odstránený predmet ani nikdy nebol.

Hoci sa spoločnosti snažia aj v oblasti AI dosahovať čo najlepšie výsledky, tak Microsoft upozorňuje, že výsledky novo generovanej časti fotografie nemusia byť dokonalé, alebo zodpovedať predstavám používateľov funkcie Magic Erase. 

To je však bežná prax pri generatívnej AI.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.