Rozšírené filtre pomôžu prezerať nové typy súborov.

Microsoft v rámci svojej služby Microsoft 365, do ktorej spadá aj OneDrive, prináša viac podporovaných súborov. Už nepotrebujete vlastný prehliadač alebo špecializovanú aplikáciu na to, aby ste mohli vidieť obsah súborov. Tu nehovoríme o úpravách, ale o možnosti vidieť, čo konkrétny súbor obsahuje.

Rozšírenú funkcionalitu uvidíte zo služieb OneDrive, SharePoint alebo Teams. Bežne su prezeráte obrázky alebo PDF súbory. Okrem toho uvidíte aj technický výkres CAD alebo pokročilejšiu grafiku z Photoshopu.

Prehliadač podporuje viac ako 300 typov súborov. Pri niektorých z nich povolí jednoduché úpravy, ako napríklad pri obrázkoch alebo umožní anotácie súborov. Napríklad budete môcť zlučovať PDF súbory do jedného. K rozšíreniu celkových možností pribudlo aj zrýchlenie načítania náhľadov. Kreslenie bude dostupné napríklad pre súbory .ai, .dwg, .epub, .pdf, .rtf a .tiff.

Firma hovorí o dvojnásobnom zrýchlení. Keď budete potrebovať súbor upraviť, využijete možnosť otvoriť ho v konkrétnej aplikácii. Po vykonaní zmien a ich uložení sa súbor aktualizuje a synchronizuje so službou OneDrive. Ako prvé sa zmeny aplikujú v OneDrive for work, SharePoint a neskôr aj pre používateľov Teams. Komu sa ale OneDrive vo Windows nepozdáva, dá sa odstrániť.

OneDrive file view annotationZdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.