Ide o významný krok pre účty vedené zadarmo.

Služba Proton Drive ponúka 5× viac priestoru ako doteraz. Navýšenie na kapacitu 5 GB otvára nové možnosti pre používateľov, ktorí majú účet zadarmo a chceli by tento priestor využiť na zálohovanie svojich dát. Napríklad synchronizáciu z počítača. Proton ako služba je dostatočne známa a jej hlavnou výhodou je poskytovanie takzvaného end-to-end šifrovania.

Služba však nenavyšuje iný úložný priestor, napríklad ten, ktorý by sa týkal emailovej služby Proton Mail. Výsledkom teda je, že máte stále 1 GB priestoru na vaše emaily a po novom je to aj 5 GB priestoru v cloudovom úložisku. Doteraz ste mali 1 GB priestoru v rámci celého účtu, do ktorého boli spolu započítané nielen emaily, ale aj diskový priestor.

Proton ponúka viacero užitočných služieb, medzi nimi aj napríklad správcu hesiel Proton Pass. Táto služba obsahuje aj funkciu hide-my-email a podobá sa na službu Firefox Relay. Funguje na princípe maskovania vašej skutočnej emailovej adresy. Takzvaný alias môžete zadať v službách, ktorým nechcete prezradiť skutočný email.

Hodí sa to najmä pri registrácii, kde potrebujete viac ako jednorazový email. Služby tohto typu nebývajú v niektorých prípadoch na zadanie emailovej adresy akceptované. Vďaka službe Pass si vytvoríte alias, na ktorý môžete prijímať dodatočnú verifikáciu. Aliasy môžete používať, ako dlho chcete a kedykoľvek ich rušiť. Tým sa skončí presmerovanie do vašej skutočnej schránky a je to zároveň riešenie ako ochrana proti spamu.

proton DRIVe ukazka rozhraniaZdroj: Proton

Zdroj: Proton

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.