Vo výbave nebude chýbať najnovší čipset od Qualcommu.

Túto správu potvrdil generálny riaditeľ spoločnosti. Pete Lau aj oficiálne oznámil, že pripravované smartfóny série OnePlus 10 dostanú najnovší Snapdragon 8 Gen 1 s výkonným jadrom taktovaným na 3,0 GHz. Dobrou správou je, že predstavenie sa bude netradične konať už v januári budúceho roka (prípadne na prelome mesiacov január a február). S touto správou prichádza portál 91Mobiles.

Na druhej strane táto správa nie príliš prekvapujúca, keďže sa trh so smartfónmi za ostatný rok výrazne zmenil, a spoločnosť OnePlus aj vynechala vlajkovú sériu OnePlus 9T. Aby aj spoločnosť OnePlus bola čo najviac konkurencieschopná, potrebuje svoje novinky predstaviť čo najskôr. 

OnePlus 10 ProZdroj: AndroidAuthority
OnePlus 10 Pro

Podľa CEO OnePlus aktuálne pracuje na optimalizácii softvéru špeciálne pre Snapdragon 8 Gen 1, čím sa dosiahne vysoký výkon, na čo sme v podaní smartfónov OnePlus zvyknutí. Rovnako veríme, že aj samotná optimalizácia bude opäť príkladná.

Doterajšie úniky naznačujú, že séria bude obsahovať dva modely OnePlus 10 a model OnePlus 10 Pro. Vyšší model bude na trh uvedený so 6,7-palcovým QuadHD+ Amoled displejom s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, 8 a 12 GB operačnej pamäte LPDDR5 a internej pamäte UFS 3.1 s kapacitou 128 a 256 GB.

Jednou z hlavných predností modelu Pro bude samozrejme aj zostava fotoaparátov, ktorá bude vychádzať z prebiehajúcej spolupráce spoločností OnePlus a Hasselblad. Zostava bude obsahovať hlavný 48 Mpx fotoaparát, 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 8 Mpx teleobjektív. Nakoniec môžeme očakávať aj údajné 125 W nabíjanie, čo v kombinácii s ostatnými parametrami už teraz znie veľmi dobre.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.