Oficiálne uvedenie tohto telefónu na trh bude 3. augusta.

Už skoršie správy naznačovali, že táto pripravovaná novinka bude mať vo svojej výbave čipovú sadu Snapdragon 8+ Gen 1. Najnovšie správy z portálu GSMArena teraz dopĺňajú aj údaje o pamäti RAM a vnútornom úložisku. Musíme konštatovať, že uvedené hodnoty, predovšetkým pri pamäti RAM, sú veľmi štedré. Pokým 256 GB vnútorné úložisko UFS 3.1 je pri vlajkových lodiach akýmsi štandardom, tak 16 GB LPDDR5 pamäte RAM v prípade telefónov spoločnosti OnePlus vidíme po prvýkrát.

OnePlus vo svojom príspevku upozorňuje na možnosť “žonglovať” s až 35 aplikáciami a bezproblémový multitasking s až 30 otvorenými aplikáciami. Okrem zverejnených informácií o pamäti RAM a vnútornom úložisku nám spoločnosť OnePlu teraz neposkytla žiadne ďalšie informácie o technických parametroch modelu 10T.

Už skôr však potvrdila, že tento smartfón bude mať displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz (údajne 6,7-palcový) a dierou pre selfie kameru uprostred. Telefón bude vybavený aj 360° systémom 15 antén.

Teraz sa môžeme pozrieť aj na oficiálny dizajn a farebné možnosti, ktoré sú doplnené aj o špecifikácie zostavy fotoaparátov. Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 50 Mpx (údajne Sony IMX766), ultraširokouhlý 8 Mpx a makro 2 Mpx. Nepoteší chýbajúci teleobjektív.

Nedávno sme sa dozvedeli, že OnePlus 10T sa bude musieť zaobísť aj bez mechanického voliča režimov, pričom sa zdá, že OnePlus pri tomto modeli vynechá aj spoluprácu so spoločnosťou Hasselblad.

Viac o tejto novinke, modeli OnePlus Ace Pro a novom systéme OxygenOS 13 sa dozvieme už 3. augusta.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.