V Číne boli predstavené 4. januára.

Spoločnosť OnePlus iba pred pár hodinami na globálny trh uviedla nový vlajkový telefón OnePlus 11, ktoré sprevádzali nové TWS slúchadlá OnePlus Buds Pro 2. Hoci fanúšikovia značky už dôverne poznajú všetky technické parametre týchto dvoch “globálnych” noviniek, pozrime sa na ne ešte raz. 

OnePlus 11 5G je ďalším vlajkovým modelom v portfóliu tohto čínskeho výrobcu. Ponúka 6,7-palcový Fluid AMOLED LTPO3 displej s rozlíšením 1440 × 3216 pixelov s adaptívnou obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Veľmi dobrý je aj maximálny jas, ktorý v prípade tohto modelu dosahuje 1300 nitov.

Vo výbave OnePlus 11 sa nachádza hlavný 50 Mpx fotoaparát so senzorom IMX890 a 32 Mpx fotoaparát s 2-násobným priblížením a senzorom IMX709. Tieto dva fotoaparáty dopĺňa 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát s funkciou makro a senzorom IMX581. Na prednej strane nechýba 16 Mpx selfie kamera. 

OnePlus 11Zdroj: GSMArena
OnePlus 11

Podstatnou informáciou v oblasti fotoaparátov je však to, že aj teraz sú ladené spoločnosťou Hasselblad, ktorá v tomto prípade prináša už tretiu generáciu Camera for Mobile. To znamená, že v oblasti spracovania obrazu s objavila nová prirodzená kalibrácia farieb, ktorá využíva 13-kanálový multispektrálny snímač na identifikáciu svetla a farieb, ako aj režim Hasselblad Portrait Mode a vlastný HDR TurboRAW spoločnosti OnePlus.

V oblasti výkonu spoločnosť OnePlus stavila na istotu. Aj preto vo výbave novej vlajkovej lode nechýba Snapdragon 8 Gen 2, 8 GB alebo 16 GB RAM a úložisko s kapacitou 128 GB alebo 256 GB. Pomerne štedrá je aj kapacita batérie, ktorá je 5 000 mAh. Tú je možné nabíjať káblovo až 100 W, avšak bezdrôtové nabíjanie nečakajte.

OnePlus 11 a Buds Pro 2Zdroj: GSMArena
OnePlus 11 a Buds Pro 2

Príjemným prekvapením je aj nová aktualizačná politika spoločnosti, ktorá začína platiť práve od modelu OnePlus 11. Pre používateľov tohto telefónu to znamená, že ich zariadenie dostane až 4 hlavné aktualizácie systému a päť rokov bezpečnostných aktualizácií.

OnePlus 11 je k dispozícii v čiernej farbe Titan Black a v zelenej farbe Eternal Green. Telefón je možné už predobjednať za cenu 879 eur za model s kapacitou 8/128 GB a 979 eur za variant s kapacitou 16/256 GB. 

Dodávky sa začnú 16. februára. Nezabudnite si na stránke spoločnosti pozrieť aj rôzne možnosti ako pri kúpe ušetriť, príp. získať darček.

OnePlus Buds Pro 2

Veľmi zaujímavými sú aj nové slúchadlá OnePlus Buds Pro 2. Ide o druhú generáciu vydareného modelu Buds Pro, ktorý je tentokrát vyladený dánskym výrobcom reproduktorov Dynaudio. Vo výbave týchto slúchadiel sa nachádzajú duálne meniče MelodyBoost 11 mm + 6 mm. Kombinácia Dynaudio a duálnych meničov pripomína technológie z fantastických slúchadiel Oppo Enco X2, čo znamená, že nové Buds Pro 2 budú určite skvelé.

OnePlus Buds Pro 2Zdroj: GSMArena
OnePlus Buds Pro 2

OnePlus Buds Pro 2 podporujú priestorový zvuk, ktorá v spojení s Dolby Head Tracking na OnePlus 11 umožňuje 3D zvukový efekt pri otáčaní hlavy v podporovaných aplikáciách. Funkcia Smart Adaptive Noise Cancellation dokáže eliminovať až 48 dB okolitého hluku. Okrem toho nechýba ani ambientný režim. Buds Pro 2 vydržia hrať s vypnutým ANC až 39 hodín. Puzdro sa dá nabíjať bezdrôtovo alebo káblovo cez USB-C.

OnePlus Buds Pro 2 sú dostupné v čiernej a zelenej farbe za cenu 179 eur. Predaj sa začína 16. februára.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.