Nová vlajková loď bude nielen výkonná, ale aj štýlová.

Začiatkom budúceho roka bude na trh uvedená aj nový vlajkový telefón spoločnosti OnePlus. Okrem neho by sme mali počas jeho predstavenia spoznať aj celkom nové slúchadlá OnePlus Buds Pro 2. Pri vlajkovom telefóne je však možné, že aj spoločnosť OnePlus má ambíciu uviesť model so špičkovými parametrami a luxusným vyhotovením.

Správa z portálu GizChina naznačuje, že OnePlus 11 nepríde iba so špičkovou technologickou výbavou, ale aj so zadným keramickým krytom, čo je vo svete smartfónov nezvyčajné. Na trhu sa doteraz objavilo iba zopár telefónov, ktoré mali zadný kryt z keramiky. Výrobcovia ich nepoužívajú predovšetkým kvôli ich vysokej cene a hmotnosti, aj keď sú príjemné na dotyk, a produktom dodávajú nádych luxusu.

OnePlus 11Zdroj: GizChina
OnePlus 11

Hoci keramiku zvykla používať hlavne spoločnosť Xiaomi, tak ani OnePlus nie je v tejto oblasti žiadnym nováčikom. Keramický zadný kryt mal napríklad už aj OnePlus X z roku 2015. Okrem dizajnu sa však pozrime aj na nemenej pôsobivé technické parametre. Smartfón bude vybavený čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 2, a až 16 GB RAM. 

Telefón by mal mať aj mierne zakrivený FullHD+ Amoled displej s priestrelom v ľavom hornom rohu. Očakávame, že aj pri tomto modeli sa dočkáme fotoaparátov, ktoré boli vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad. Vo výbave by nemal chýbať hlavný 50 Mpx fotoaparát so senzorom Sony IMX890, 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát so senzorom Sony IMX581 a 32 Mpx fotoaparát s priblížením.

Zdá sa však, že spoločnosť OnePlus aj budúci rok predstaví iba jeden vlajkový model série OnePlus 11. To znamená, že ani tentokrát žiadny Pro model nebude. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.