Značka opäť mieri na vrchol.

Pred pár dňami sme informovali, že spoločnosť OnePlus 7. februára predstaví novú vlajkovú loď v podobe modelu OnePlus 11. Okrem tejto novinky by mali byť počas tejto udalosti predstavené aj nové slúchadlá Buds Pro 2. Aby toho však nebolo málo, OnePlus iba nedávno predstavilo aj nové strategické partnerstvo so spoločnosťou OPPO.

Pozrime sa teraz na model OnePlus 11, ktorého technické parametre sa dostali na verejnosť aj vďaka certifikačnému úradu TENAA. Zariadenie sa v jeho databáze objavilo pod označením PBH110, pričom iba nedávno prešlo aj porovnávacou platformou AnTuTu. Okrem toho, že z databázy TENAA sme získali veľmi zaujímavé technické parametre, tak platforma AnTuTu nám odhalila aj neskutočný výkon s bodovým ohodnotením až 1,3 milióna bodov.

Model OnePlus 11 bude mať vo svojej výbave 6,7-palcový QHD+ Amoled displej. Nakoľko ide o vlajkovú loď, tak sa zároveň očakáva aj 120 Hz obnovovacia frekvencia a zabudovaná čítačka odtlačkov prstov priamo v displeji. Nie je žiadnym prekvapením, že v zariadení sa bude nachádzať aj osemjadrový procesor taktovaný na 3,18 GHz. To zároveň znamená, že sa môžeme tešiť na vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2 a podporu 5G.

OnePlus 11 oficiálny renderZdroj: GSMArena
OnePlus 11 oficiálny render

Budúci majitelia OnePlus 11 si budú môcť vyberať z dvoch možností operačnej pamäte, ktorá bude mať 12 GB alebo 16 GB. Aj vnútorné úložisko bude pomerne štedré. Bude mať 256 GB alebo až 512 GB. V zariadení by sa mala nachádzať aj batéria s celkovou menovitou kapacitou 4 870 mAh.

V pripravovanej novinke sa budú nachádzať celkovo štyri fotoaparáty, s ktorými by mala opäť pomôcť spoločnosť Hasselblad. Pokým selfie fotoaparát bude mať 16 Mpx, tak zostava na zadnej strane bude zložená z 50 Mpx primárneho, 48 Mpx ultraširokouhlého a 32 Mpx teleobjektívu. 

Hrúbka smartfónu bude 8,53 mm, pričom hmotnosť sa zastaví na úrovni 205 g. Okrem základnej hardvérovej výbavy, a návratu mechanického posuvníka, očakávame, že v zariadení bude nainštalovaný Android 13 s najnovšou verziou nadstavby od OnePlus.

Keďže do predstavenia novinky OnePlus 11 zostáva ešte pomerne dlhý čas, tak o cene nemáme žiadne informácie. Na základe nedávnych správ však predpokladáme, že spoločnosť OnePlus so svojou novinkou poriadne potrápi konkurenciu, predovšetkým veľmi zaujímavou cenou v štýle zabijaka vlajkových lodí 2.0. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.